tirsdag 29. januar 2013

Nytt på veggenNå henger de kule bikkjene mine på veggen i stua vår! Ganske rare synes treåringen. Jeg er en lett påvirkelig sjel som også har falt veldig for trenden med geometriske mønstre. Ønska meg noe på veggen med litt farge og kule kontraster som var litt annerledes. Det ble altså disse! Synes de blir ekstra kule når de henger sammen.

På bildene fra stueveggen er amstaffen rosa på gul sikksakkbakgrunn, den endra jeg etterpå til lilla hund på rosa-beige sikksakkbakgrunn. Den rosa ble så bleik. Visste du at bleik er det islandske ordet for rosa?

Disse fantastisk kule bikkjene kan man selvfølgelig også få kjøpt i Epla-butikken min, foreløpig i A4-format, men skal legge inn A5-format også. Enkeltvis og pakker på 4. Og doble kort kanskje. 

søndag 27. januar 2013

Gøy på landet

I helga har vi vært hos våre gøyale venner fugle-Per og Krussetull-Ida på bøgda. De bor i Norges fineste hus (kåret av meg) og har gjort alvor av drømmen om å pusse opp en gammal råtakåk og gjøre den til en perle. Greit, det blåser på gulvet, men hva gjør det når man kan for eksempel sykle på kjøkkenet? (Flere freshe bilder fra Norges fineste hjem kan man se her)

fredag 25. januar 2013

Voff voff på en fredagFredag igjen! Buggi buggi buggi! Jeg jobber mest med tegneseriemanus om dagen, men i dag har jeg også lagd disse. Hva i alle dager er dette tenker du sikkert nå. Lurer litt sjøl, skal jeg være ærlig.

God helg!

søndag 20. januar 2013

Linnosaurus på veggen til folk og fe

Hos Yvestown i Nederland


Hos Yldi
Et raskt søk på nettet, og jeg fant noen av veggene som bærer min store bestselger "Sjelero med Figgjo". Det var ei venninne som fant på tittelen. Hva skal det stå?, spurte jeg. "Fantastiske Figgjo?" "Figgjopiggjo?" "Kopper og figgjolopper?" "Sjelerooo med Figgjo" rimte min poetiske venninne. 
Man får jo ro i sjela av å eie figgjo-serviser, sant? Jeg har et nesten komplett Daisy, alt smaker bedre når vi bruker Daisy. Mangler bare kaffikanna, så får jeg full sjelero. Så fortsatt litt urolig, altså. 

Veldig fint og litt rart å se hvor trykkene havner. Jeg bare sender de i posten, hver uke selger jeg av dette motivet, og borte er de. Noen av disse visste jeg om, andre var ukjente. Nesten så jeg må rødme litt også. Jeg vet ikke hvorfor. Rødmerødme. Kanskje fordi jeg blir litt sånn flau smigret?  

fredag 18. januar 2013

Gamle japanske tegneserier
Lykke på boks!

Samlesamle. Som grafisk formgiver og skrotnisse får man aldri nok av fine trykksaker. Disse vakre tegneseriene kjøpte jeg på ei bruktsjappe i Tokyo. Jeg skjønner ikke bæret av hva det handler om. Liker bare estetikken så godt! En rar pappboks med merkelig innhold, vakre kvadratiske hefter med historier trykt i én farge på tynt rispapir. De ligger vanligvis i bokhylla og er usynlige. Men i dag får de vist seg frem, på bloggen! 

onsdag 16. januar 2013

Midten av januar


1:Innedager mens storebror er i barnhagen og sprengkulda herjer ute /// 2: Fat funnet på Fretex, kopp fra Figgjo /// 3: Ikke bare sjørøvere som kjører sjørøverskute og en som prøver å få ta i storebrors leker når han ikke er hjemme /// 4: Mine første sko fra 1982 prøves på en som ikke ble så fornøyd /// 5: Et par bilder fra en fotoworkshop vi hadde på Kunsthøgskolen en gang, og tre uroer som er slått sammen til én over et stellebord som ikke var så fotogent /// 6: En som lærer en annen å spille spill og en som saboterer /// 7: Islykter som måtte skjæres ut av ballonger /// 8: En som krabber fortere enn lynet

fredag 11. januar 2013

torsdag 10. januar 2013

Nyttårsforsetter 2012 - glemt eller gjennomført?

Jeg har alltid nyttårsforsetter. Alltid forbedringspotensiale og muligheter for å bli (om mulig) ENDA mer perfekt og helgenaktig! Det er lett å glemme forsettene fra i fjor, derfor tar jeg en liten gjennomgang for å se om de passerte i stillhet eller om jeg klarte å gjennomføre noe. 
Illustrasjonene under er fra skisseboka mi og ble publisert på Troppen-bloggen jeg har sammen med noen illustratør-kollegaer, og som forøvrig er ganske dau for tida.. 

- en oppsummering
Denne har jeg klart å gjennomføre i stor grad! Det plinger ikke i telefonen hver gang jeg få en epost lengere. Derimot har samboeren min konvertert til Apple, så alle hans i-Dingser plinger i ett kjør siden han har push-varsler på det aller meste og mottar 300 jobb-eposter i døgnet. Så jeg har vel heller blitt immun mot varsler..

Huff og huff. Jeg som en gang var en skikkelig lesehest. Jeg har jammen ikke lest mye i 2012. Noen få bøker, litt krim, litt kunsthistorie og begynt på ganske mange romaner som jeg liksom ikke har kommet i gang med eller blitt avbrutt av ungeglam. Dette må jammen bli mitt forsett i 2013 også! 

Jeg rakk min egen fødsel! Dro til sykehuset så fort vi kunne og rakk og være på fødestua i én time og et kvarter. Rakk til og med å drikke 7 glass saft, veldig deilig å få kledd seg om og sagt hei til de som jobber der før man føder. Forrige fødsel kom vi litt seint, nemlig. Men det gikk bra da også.

Vi har flytta! Det ble ikke palass, gitt. Men vi har større plass og vi har hage. Litt hage. Dette blir en mellomstasjon mens vi fortsatt venter på palasset.

Vi har blitt litt flinkere til å få ting gjort, men det er forbedringspotensiale der også i 2013. Hvorfor skal alt gjøres i siste liten? Så slitsomt! 


Åååh, jeg bruker nok mye tid på internett fremdeles. Men det har blitt bedre. Kanskje mest fordi jeg har fått dobbelt så mange barn og ikke har like mye tid til å snoke rundt på verdensveven? Målet for 2013 blir å overføre nett-snoking til boklesning istedetfor.

Det var 2012, men i 2013 er et nytt år med nye forsetter! Blir jeg en riktig helgen i år? Aldri for seint! Ambisjonene for 2013 får komme i et annet innlegg.