onsdag 24. oktober 2012

Rot
Kampen mot rotet. Det sprer seg som byllepest. Nå har vi bodd i ny leilighet i snart tre måneder, fortsatt er det pappesker her og der, nesten ingenting er hengt opp på veggen, vi finner ikke helt ut av hvor ting skal stå. Det er en slags uro i leiligheten hvor alt flyttes rundt for å se om det passer bedre der, eller kanskje der? Vi føler hardt. Hvor skal alle kokebøkene? Har vi plass til denne stolen? Hva er i denne esken? Hvorfor har vi så mange bøker? Vi prøver å få gjort én ting om dagen. Skru opp en knagg, gi bort en pose med klær eller sortere alle ullsokker i én kurv. Ting. Overalt.

1. Barnerommet 2. Det har skjedd en ulykke på bondegården ifølge miniloppa 3. Hummer og kanari hulter til bulter - og blant alle gjenbruksobjekter: en iPad som brukes flittig som kokebok 4. Mikroloppe og kaldt gulv 5. Spisestue vi har arva av farmor og farfar, produsert ved Brødrene Sørheim Møbelfabrikk. Min nye sakselampe er skrudd opp, men jeg fant til min forskrekkelse ut at den faktisk henger opp-ned! Pæra skal peke nedover på denne modellen. 6. Populært for tiden: riddere, drager og hjemmelagde smykker 7. Rot og skatter som perler på en snor. 

mandag 22. oktober 2012

Madam Klunk

Her er litt utforskning av illustrasjonsteknikker til et nytt prosjekt jeg jobber med. Arbeidstittelen er "Madam Klunk",det er en billedbok om en helt usedvanlig og litt skremmende gammel dame som går med svarte blondekjoler og pynter seg med kaktus i håret. Hun har en iguan i bånd, skjeler litt på det ene øyet og drikker nok litt for mye fra flaska på innerlomma. Hun er selvfølgelig ikke så skummel som man tror.

Jeg utforsker illustrasjon uten blekk og blyant, det er klipp og lim, få farger, gamle tapeter og mønstre som kombineres for å finne et uttrykk som skal være kraftfullt, gjenkjennelig, spennende og prangende. Ingen av illustrasjonene over er endelige, men er hver for seg utforskninger i en prosess.

fredag 19. oktober 2012

HøstKamerat mitt har vært bortreist i tre uker, egentlig ikke så langt, bare rett over elva og litt oppi lia. Men jeg har jo en sånn nymotens iPhone, da. Her er noen bilder jeg har delt på Instagram.

I morgen skal jeg på utstillingen til en av mine beste venner, den verdenskjente (snart iallefall) kunstneren Marthe Samuelsen, eller Same-lusen som jeg av og til kaller henne. Vi er så innmari morsomme. Hohoho!
Jeg gleder meg! Jeg skal få tilbake kameraet mitt i morgen og fyre løs, det ene bildet flottere enn det andre. Marthe kommer bare til å stå med knekk i det ene beinet og armen på hofta og gjøre kyssemunn mot meg hele dagen.

onsdag 10. oktober 2012

Tokyo


Jeg har rydda litt i bildene mine. Gamle minner dukker opp. Fant noen fine bilder fra en vannvittig Tokyo-tur den gang i fordums tid (kjennes det ut som) i 2007.

1. Starbucks Shibuya 2. Asakusa 3. Sushi på samlebånd 4. Sjappe med kun vintage lekefigurer 5. Lekeplass, men hvor er barna? 6. Damer med kimono i Ueno park 7. Christine kjøper seg en Crêpe 8. Pariserhjulet i Palette Town 9. Typisk hus 10. Butikk med barneklær 11. På besøk hos Butterfly Inc. 12. Kirsebærblomstring i Ueno park 13. Hoderegning 14. Stille gater innimellom - Ikubukuru 15. Linn og Ronja 16. Mange høyhus 17. Favorittlåta på karaokebarene