mandag 17. september 2012

Billiglopper

Vi dro på søndagsloppis i Vestfossen i helga. Kom etter åpningstid og på en søndag, hva for noe rafs og kraks kom vi til å ha i posene på vei ut mon tro? Det ble en del poser. Senere på dagen flerra jeg opp posene i lopperus og viste frem den ene gjenstanden etter den andre til mine gamle foreldre mens jeg lo litt sånn panisk rusa latter. Jeg så pappa var helt matt i blikket. Det var ikke tidenes loppemarked, det var ikke det. Men, det var billig! Og jeg fikk da litt rafs for kronene. Hva med 5 lamper til 25 kroner? Lamper på posesalg, hohoho!

Denne er jeg mest fornøyd med. Men jeg blir mer og mer fornøyd med trekkspillampa også. Trenger bare en kul skjerm. Det fant jeg ikke.

Min gamle mor fant bord og stoler til småloppene. De skal males etterhvert, men det er ikke førsteprioritert akkurat nå i dette rotehuset. Serveringsfatet ble også med på posesalg.

Ny hylle til barnerommet! 20 flis.

I tillegg fikk vi med oss en pose med klær og to poser til med kjøkkenting og nødvendigheter. Inkludert vafler og kaffi kom det hele på rundt 200kroner, kanskje mindre til og med! Hva gir du meg! Litt andre loppepriser enn de jeg er vant til fra Oslo, og flere av Drammensloppisene har også blitt dyre. Kanskje alle. Greit at de skal ha litt penger for kjempejobben de gjør, men trenger ikke loppe oss (høhø) heller! 

fredag 14. september 2012

Mer festHeldigvis er det mye å feire i livet! I helga var var vi så heldige å få se to veldig flotte mennesker bli gift, og vår egen lille loppe feiret 3 år. Nå har jeg ikke spurt brura om jeg får avbilde henne på verdensveven, så jeg viser litt hemmelighetsfulle og ansiktsløse bilder. Mulig hun lar seg gjenkjenne for det, men;-D

Bursdagsbilder er fra vårt nye hjem, vi begynner så smått å komme i orden til tross for en del skjulte pappeskestabler her og der. Heldigvis driver jeg ikke med kakeblogging. Den enkleste sjokoladekakeoppskriften fra Freia svikta meg. Brent, men rå i midten. Er det mulig? Landstrykeren jeg bor med redda æren og bakte en ny samme kveld, ja, for den skulle til barnehagen dagen etter. Kaka med meteornedslag spiste vi sjøl. Larven aldrimett holdt på å feile den også. Hadde ikke tenkt på hvor jeg skulle klaske de geléklumpene! Fikk de nesten ikke til å løsne fra formene heller. "Dypp 1-2 sekunder i varmt vann" står det på Freias sider. 12 sekunder tenker jeg vi sier.

tirsdag 11. september 2012

Hverdag og litt festJeg er ikke mye til bloggerske om dagen. To barn er visst dobbelt så mye jobb som én. Rart med det. Et barn er lik null sier noen. Og to er to. Tre er visstnok som to, bare en ekstra munn å mette. Det kommer vel an på hvem du spør.

Vi har flytta også, og hver gang man har en time ledig, så må man åpne enda en pappeske. Og der nede, der befinner det seg.. TADAAA! Dritt, nips, rafs og kraks. Sagaen om Isfolket, ledninger, VHSer med opptak fra den gang jeg var sirkusprinsesse, vampyrkostyme, 4 blokkfløyter, BH-er som kanskje passer når jeg blir tynn og er ferdig med amming, porselensfigurer som er litt knust, men den var jo oldemor sin. Hva skal man gjøre med alt? KAST! sier pappa. «Det du ikke har brukt på et år må du kaste». Dette er holdningen til en forsvarsmann i 50-åra. Kastegenerasjonen. Barna til samlegenerasjonen, de som levde under krigen. Min bestefar tok vare på alle tomme rømmebeger og isbokser. For hvem vet, kaaanskje det blir krig igjen?

Vi har kasta en del, gitt bort masse, og samla på det som er verdifullt for oss. Det var på tide at vi gikk igjennom rubbel og bit av alt vi eier. Det vil si, er ikke ferdig enda. Det slo meg at jeg har veeeldig mange vintagekjoler, gitt. Og kostymer. Får sikkert bruk for det. Mange av kjolene legger jeg ut i min Epla-butikk når jeg får tid.

Alle bildene er fra Instagram. Linnosaurus heter jeg. Litt mer aktiv der, det kreves jo ikke så mye annet enn et knips :-D