mandag 28. mai 2012

Sommer og unger
 
Det eneste jeg tar bilder av for tiden er avkommet mitt! Ai ai ai. Snakk om å være enspora. Det eneste jeg klarer å se gjennom kameraet er unger. Jeg er tydeligvis fornøyd med produksjonen, og det er jo bra. Men hva skjer med Linnosaurbloggen? Har det blitt en mammablogg? Ai ai ai igjen.

Jeg har skikkelig mange illustrasjonsprosjekter på gang. I mitt hode. Men alt jeg gjør er å amme, rydde, sove og rote. Ja, og så bysse og bære en liten fyr som må fise, rape og gulpe for å ha det bra. Men, jeg klager ikke! Er ikke det jeg gjør, asså. Han lukter grønne epler og er myk og rund og god og lager søte lyder. Stort sett. Så får mine storslåtte illustrasjonsprosjekter vente litt til.

torsdag 24. mai 2012

Figgjo-koppene mine i OBOS-bladet

OBOS-bladet har fått lov til å bruke mine illustrasjoner av Figgjos gamle kopper i sin siste utgave. De har en reportasje om Figgjo porselensfabrikk, både ny og gammel produksjon. Jeg synes oppslaget med koppene blei kjempefint, bra layout og god typo. Artig å ha med formgiver og årtstall under koppene i tillegg til navn på mønsteret.

Må forøvrig legge til at OBOS-bladet var et forfriskende innslag av et medlemsblad, mange såkalte medlemsblader er ofte litt kjedelige. Men ikke dette! Bra bilder, formgivning og reportasjer. Sånn vil vi ha det!
(Nå fikk jeg nesten lyst til å henge ut et medlemsblad jeg får i posten en gang i blant, men det tør jeg ikke. Men jeg kan nevne at det er grått, trist, har et merkelig navn, og det tok meg flere måneder å skjønne hvilken organisasjon som egentlig sendte det ut. Katastrofe!)

:-D

mandag 21. mai 2012

midten av mai

 To små venner ser på toget med store øyne. «Kommer det fler musikk?»

Pynta seg i for stor bunad

Den obligatoriske isen

 17.maivær på vei

17.maiværet har ankommet 

En rar sky: en hest med rytter, en sjøhest, eller i følge miniloppa 2,5 år: EN DINOSAURUS! 

Uthuset til mor og far 

Far og sønn og et arvelig problem (hvor er sokken?)

Huske OG sparke ball samtidig 

To små venner feirer bursdag

Der er den igjen!

tirsdag 15. mai 2012

Et par lopper

Jeg hadde store planer om å loppejakte på høyt nivå denne våren. Sånn blei det ikke. Det blir aldri som man tror. Men jeg har kommet meg på to loppiser, og det er betre enn inkje. Dette bordet med lamper fant jeg på mitt favorittloppemarked i Hokksund for litt over 3 uker siden! Norskprodusert, og ja, det skal pusses opp. Må bytte de morkne ledningene og trekke om lampeskjermene. Min gamle far stønna oppgitt da han så hva jeg drassa med meg og tenkte å lagre hos ham (bare å stue inn på de to romma vi allerede har fyllt opp). Men jeg skal hente det igjen i løpet av sommeren, altså. Mor og far, jeg lover! Dere skal få en blomsterkvast og ei kake som takk for lånet av 2. etasjen deres.

Jeg tror det er et av mine største loppekupp noensinne! Dette er 3 dager før jeg fødte. Jeg dro til jordmor i Oslo på fredag og spurte om hun trodde jeg kunne ta en helgetur ut av byen et par dager for å få med meg et loppemarked, eller om jeg burde bli i Oslo og føde (jeg burde ikke dra for langt av sted siden jeg føder fort). Hun sjekka modning og sa at jeg føder ikke i helga, men kanskje i begynnelsen av uka, så jeg kunne bare dra. Hun hadde helt rett! Hun var seriøs loppejeger selv og skjønte godt at jeg vurderte fødsel vs loppis!

Denne var prisa litt høyt på Høkksundloppisen, men min gamle mor var innom før stengetid på søndag og fikk den med seg til en rimelig penge! Jippi! Er det likørglass? Vi drikker så innmari mye likør, ser dere. Får begynne å drikke det nå, da.

Jeg er nok ikke den eneste som digger loppis i Høkksund, for det var så mye folk der at det gikk trill rundt for meg. Har aldri opplevd makan. Orka ikke presse meg frem til bordene og blei bare gående rundt i ring på måfå. Men jeg fikk meg et bord iallefall! Jippi!

mandag 7. mai 2012

Helg


«Vil du komme i selskap?» Miniloppa som plutselig har blitt storeloppa disker opp med te, kake og grønsaker. Aller helst skal lillebror komme i selskap. Men det er ikke alltid vi har tid til selskapeligheter over en lav sko, da er det bra Knerten og babydukka stiller opp.
Den hekla hunden heter Hund. Han har også en hund som heter Bjeff.

Nyfødten sover og spiser stort sett, men har nettopp begynt å kikke litt rundt seg for å sjekke ut hvem vi som bråker så mye er.


Late morgener med blogglesing, kaffidrikking og amming. Jeg er så trøtt at jeg har hukommelsestap fra de gangene jeg er våken på natt og tidlig morgen. Enda jeg sover egentlig ganske mye. Rart det der.

Miniloppas første møte med tivoli. Terningkast 6!

Det var kun råkke-Børge som fikk utdelt dette flygebladet. Personen som delte ut mente dette måtte være noe spesielt for ham. «Somalias Shakira» med venner spiller på Galgeberg 12.mai! Er ikke sikker på om Børge har mulighet til å dra, men det er kanskje noen andre som liker heftige danserytmer? 
Som grafisk formgiver ble jeg mektig imponert over den dristige fontbruken her. Frekk, frekk!

Mens jeg har vært i babyland har det blitt ordentlig vår! Grønt gress og parkliv. Gleder meg til å dra ut med piknik-teppet og kurv!

Takk for hyggelige gratulasjoner her på bloggen og der ute i det virkelige liv! Vi koser oss veldig, styrer litt, og somler og roter mye. Akkurat sånn det skal være.