mandag 30. april 2012

Nytt liv


24. april, for 6 dager siden kom plutselig lillebror til oss! Han heter Solan og er søt som sukker. Han har allerede vært i sin første vielse, kjørt tog og buss, glemt igjen bagen sin på toget og vært på overnatting hos besteforeldrene. Nå slapper vi av i Oslo og skal ikke kjøre mer tog i nærmeste fremtid.


Når far heter Nåkkve og bror heter Villum knytter det seg forventninger til hva lillebror skal hete. Det ble altså ikke Tjostolv eller Jan-Alladin som noen har tippa. Solan ble født på en solskinnsdag, og det var unnagjort på noen få timer. Vi leverte storebror i barnehagen, dro på føden, og så kom storebror på barselvisitt etter barnehagen. Akkurat sånn vi hadde planlagt det! 


Nå som formen er 100 ganger bedre enn mine siste gravide dager blir det kanskje mer blogging på meg, eller kanskje ikke? Vi får se!


-Hilsen nyforelska og salig og ganske sår på brystvortene

torsdag 12. april 2012

Et svangerskap fra skisseboka

Jeg er litt ensformig for tida, hjernen min er fyllt opp av graviditet, barn og fremtid. Jeg tenker på hus og bil og jobb og meningen med livet, lykke, ulykke, muligheter, umuligheter, det som var og det som kommer. 
I dag er det 10 dager til termin, så hjernen er naturlig nok stort sett fylt opp med fødsel, barsel og alt rundt det. Det kan være slitsomt å bo med en gravid, være gravid til og med kjenne en gravid, men det går heldigvis over! Det er selvfølgelig også fint å være gravid. Det er jo sånn at hvis man tenker etter hva som faktisk er i ferd med å skje, så blir man helt svimmel. Og i et langt liv er svangerskapene bare små korte drypp, selv om det føles som om man aldri kommer i mål når det står på. 

Jeg har rabla ned en del scener fra et svangerskap i skisseboka mi, og nå driver jeg og scanner inn og fargelegger litt for å samle en del av dem i et minihefte. Jeg har tidligere publisert noen (fra uke 3 til uke 13) på tegneserie-og-illustrasjonsbloggen vår Troppen, de kan man se her og her! Men jeg kan jo ikke dele alt fra skisseboka, så det får bli noen smakebiter frem til heftet er ferdig. Det aller meste er selvopplevd, men jeg har jo smørt på litt også. Det har man lov til når man jobber med illustrasjon :-D

tirsdag 10. april 2012

Gjør det sjøl - redesign av barneklær

Jeg har sett at det er poppis med såkalte DIY i bloggeverdenen, og her kommer et slags gjør det sjøl-tips fra meg! Jeg skjønte ikke engang hva DIY sto for, men nå veit jeg det. Men, jeg foretrekker den norske varianten, jeg er jo norsk og blogger på norsk. Til og med litt på dialekt. Så egentlig burde det stå «GES - Gjør´e sjøl! (har veldig lyst til å tilføye rompehøl, men det tør jeg ikke)»

Nå har jeg ikke noen før-bilder, men utgangspunktet er hvite og pastelfargede babyklær fra 80-tallet. Både klær etter meg selv og broren min, samboeren min og hans søsken, og fra loppemarkeder. Mange av plaggene var misfargede eller kjedelige. Pastell er ikke så veldig populært hos Linnosaurfamilien.

Men, man kan farge klær. Hurra! I forrige svangerskap prøvde jeg ut fargene gul, rød, lilla, grønn og brun, og resultatet (foruten brunfargen) ble magisk! Det er trolldom når man åpner vaskemaskina etter å ha lagt inn farge, fiksering og salt. Ei pakke farge pluss salt koster rundt hundrelappen og finnes i fargehandlere, jernvarehandlere og kanskje til og med på matbutikken. Denne gangen drista jeg meg til å prøve ut svart, og det blei skikkelig kult om jeg får si det selv!


Vi liker litt sånn sirkusstil, så jeg har dekorert alle plaggene. Her har vi ullkuler fra Søstrene Grene og et innlegg fra en gammal push-up BH. Det lønner seg å samle på ting, alt kan komme til nytte! 

Alle plaggene foruten det svarte er fra forrige baby. Her har jeg også lagd et par applikasjoner og sydd på, og den ene heklablomsten har min oldemor eller bestemor hekla, funnet i et gammelt syskrin.


Her er den litt mislykka brunfargen fra forrige runde, og en blomst som jeg har tatt fra en vintageduk.

Bomullspomponger kjøpt på Michaels, en amerikansk hobbykjede.

Dette er et litt av det jeg har redesigna ved hjelp av noen pomponger og litt tekstilfarge, jeg har mer på lager og viser gjerne frem mer en annen gang. Jeg bruker nemlig også bestemorsruter, broderi, strykemerker, knapper og annet tekstilkraks for å gjenopplive gamle plagg. Brukt er best!

mandag 9. april 2012

Påskedragen?


Tja, hva skal jeg si. Vi er over middels glad i dragekostymer i denne familien. Heldigvis har vi babydragekostyme liggende også! Jeg kan anbefale dragedrakt til alle som er høygravide. Veldig praktisk og deilig plagg.

søndag 8. april 2012

Påskeferie

Påskebuksa vi kjøpte hos Bøtteknotten er fortsatt for stor og får henge til pynt så lenge.

Loppesirkus som roper "maten er klaaaar!" 

Gjenbruksloppe. Alt har levd et tidligere liv bortsett fra mummikoppen med yoghurt.

Påskeharen har vært i hagen til bestemor og bestefar! Snakk om flaks!