fredag 24. februar 2012

Jac Jacobsen L-11

Jeg holder på med en portrettserie av lamper, her er førstelamp ut! Jac Jacobsens L-11 som ble produsert på 50-tallet. Den er ikke helt ferdig enda, jeg skal male teksten i blekk og scanne inn, og så er jeg litt usikker på om jeg skal ha med skygge og lyskast fra lampa. Lampa er malt med akrylmaling, resten er god, gammaldags photoshopjobb.

 Her er to andre utkast som kom før den øverste her. Burde bakgrunnen være grå? Hmmm..

Hvilke andre lamper er verdt et portrett? Jeg har lagd meg en liten liste. Der har jeg med Verner Pantons Flowerpot, Jieldé-lampen, Piet Heins Ra og Hemi Klots 70-tallslamper for å nevne noen. Har dere andre lampeideer?

I dag er det fredda´ og sol i hovedstaden! Nå skal jeg gå en tur i Botanisk hage for å få litt vårstemning.

God hælj! 

tirsdag 21. februar 2012

Nye trykk

Endelig litt ny produksjon! Jeg har vært syk i snart 3 uker, i tillegg til at de to andre jeg lever sammen med også har vært syke i tur og orden, og er vi oppe og går jobber vi med å ribbe leiligheten for personlige eiendeler sånn at vi kanskje får solgt den og kjøpt oss en borg. Som denne. En borg i alle regnbuens farger! Det hadde vært noe. Jeg har lagd et par nye motiver, og det er ikke noe dypere innhold i dem enn det man ser. Jeg ville lage noe geometrisk og fargerikt som kan pynte opp på veggen, hverken mer eller mindre! 

Men jeg kan jo ikke la være å lage historier når motivene vokser frem. «Stakkars lille sorte monster. Han bor langt inni skogen i en sukkertøysborg, helt alene. Ingen kommer på besøk, de synes nok han er litt skummel. Han står i tårnet sitt og speider ut over skogen. Jeg tror han har mye uflaks. Den eneste skyen på himmelen kommer og regner på ham. Buhuuu! Men hva med den lille fuglen? Kommer den på besøk?»

Av og til er farger nok i seg selv. Jeg har lagd en variant uten borger og monstre i skogen også.Begge motivene finnes i både A4 og A3-format og er selvfølgelig til salgs i min Epla-butikk!

Forresten, på søndag så jeg en hestehov! I Drammen. Bare så dere vet det!

mandag 13. februar 2012

Helg og transformasjon

Nå har vi vært syke i tur og orden her, den ene mer halvdau enn den andre. Nå er jeg i ferd med å gjenvinne så mye krefter en andpusten gravid kvinne med bedritent bekken kan ha, så jeg får skynde meg å blogge mens jeg orker. Vi blir sikkert snart syke igjen. Denne gangen er jeg en interiørblogger! Fordi, vi har rydda bort hele livet vårt og stua det i esker hos min gamle mor og far. Og det som står igjen er et kunstig skall som skal lokke boligkjøpere i Oslo til å kjøpe nettopp vår lille leilighet. Lokk lokk lokk! Bare se på bildet over her. Min gamle mor har vært raus og lånt ut både duk og puter for å få den rette stemninga.

Hvem hadde trodd at dette rommet..

Egentlig er dette rommet?

Jeg synes vi har vært grådig gode på å fjerne ting. Nå holder vi på å bli gale av ekko i leiligheta, og så er det så hvitt her! Vi blir snøblinde. Lilleloppa på 2 år roper fortvila "hvor eeer alle boookene?"
På verdens minste kjøkken har vi rydda så mye at vi finner ingenting igjen. Både mat og redskaper er borte vekk. Sånn starta helga. Fotografen som tok bilder til prospektet dro, og jeg satt igjen hostende og fant ikke igjen livet mitt.

Hvor er alle øsene og knivene? Og posene? Og kaffen?

Lørdag morgen hadde vi begynt å finne igjen ting. De viktigste tingene har vi koll på: alle togene! Her har vi Edward og Madge og en liten fyr med smudi-bart.

Andre viktige ting vi fant igjen: kaffe og maling. Vi er i ferd med å få liv i leiligheten igjen.

Andre søndagsgleder for små lopper: en katt kommer hoppende inn vinduet. Ikke vårt som er i 4. etasje altså, men på besøk hos venner.

Nå gjelder det bare å bli kvitt denne minimalistiske leiligheten vår, så vi kan få oss et nytt sted å fylle opp med skatter og skrot og unger. Og så ønsker jeg meg hage! Kjææære ønskekvist og ønskebrønn og regnbue, sørg for at jeg får en bolig med hage, vææærsåsnill!