fredag 27. januar 2012

Bølger og geometri


Nye motiver i Epla-butikken min i dag! Jeg seiler på bøljan blå for tiden, litt sånn gravid og svimmel og sjøsyk. Kanskje det er derfor jeg har lagd bølgemotiver. Jeg innrømmer gjerne at jeg er inspirert av den geometriske trenden som raser for tiden, enkle former og få farger fenger tydeligvis flere og flere.

I midten ligger en kjapp test på neste geometriske motiv, her har jeg for første gang på flere år tenkt å bruke linosnitt! Morsomt å jobbe litt med de gode gamle trykkteknikkene igjen.

Nå er det helg, og det betyr sykdom, kjøring av tredje flyttelass (det vil si, vi må kvitte oss med all "driten vår" før megler skal ta bilder) og late morgener med flere presskanner kaffi og brødskive + iPad på senga. Skal jeg være ærlig starta morgenen i dag sånn også.

Ship o´hoi!


torsdag 26. januar 2012

Bi bort hos Bøtteknotten!

Min venninne Krussetull-Ida har sammen med et par andre landsens damer starta butikken Bøtteknotten som selger unike, ubrukte og originale barneklær fra 70-tallet! Klærne har hengt urørt på lager siden glansperioden, men er nå fremme i dagens lys og klare for å pynte opp dine barn, eller dine venners barn, eller barnebarn, eller ja. Ikke til å tro!

De arrangerer sin første gibort for å kikkstarte den nyåpna nettbutikken, vinneren får velge og vrake i butikkens sortiment. Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn til bloggen deres og delta: her!

Her er noen av godbitene fra nettbutikken:Finere klær finnes neppe i det ganske land! Boikott kjedene og made in China, spytt heller i noen ekstra kroner og støtt småbedriftene på bygda! Klærne er dessuten slitesterke og kan arves.

Hurra for bøtteknotter, og grattis med nyåpna nettbutikk til de glade Stassjons-damer på Bjørkelangen!


onsdag 25. januar 2012

«Hjemme hos repotasje»

I ukas hjemme hos reportasje har jeg vært på besøk hos Banal som bor i Drammen! Hun bor sammen med en sørlending med hestehale, og interiøret deres preges av musikk, burgere, ugler og andre figurer. Her lever billige IKEA-strutser side om side med meget eksklusive dukker, produsert av Linnosaurus. Eller iallefall én eksklusiv dukke, den fikk navnet Hysteriske Hedvig og solgte veldig dårlig på julemarkedene det året den ble produsert (av uvisse grunner), men ble en veldig fin julegave til heldige utvalgte personer som vet å sette pris på hysteriske dukker. Her ser vi også en meget fiffig og eksklusiv katt, produsert av selveste Fauna-Henriette!

Det lyser lang vei at Banal og sørlendingen med hestehale er store kunst- og musikkelskere. Dette dyrkjøpte maleriet til høyre har mang en kveld vært i sentrum for undring og diskusjon. Hvem er det, egentlig? Og hvor kommer han fra? Hvorfor har han så stor bart? 

Det titter frem ugler overalt, dette har selvfølgelig Banal lest i interiørbladene at er veldig trendy. 

En annen trend i interiøret er burgere. Dette tror Banal blir den nye store trenden i 2012, husk det alle sammen, burgerne var hos Banal først! Det finnes også en del pølse i brød-effekter hos Banal, men det finnes grenser for hvor mange bilder av kjøttprodukter en vegetarianer kan trykke i bloggen sin.

Følg med videre i hjemme hos reportasjen! Kanskje det blir en trend? Hvem skal vi besøke neste gang mon tro? Hva blir de nye trendene for 2012? Er ugla på vei ut? Er kjøtt in? Hvorfor har ikke Banal vimpler eller duse pasteller i interiøret sitt?

onsdag 18. januar 2012

Nye motiver i anmarsj

Nå om dagen jobber jeg med en del enkle motiver med geometriske former som bølger og zikk-zakk og prikker og ruter. Både digitaltrykk og linotrykk. Er klar for å legge ut noen i Epla-butikken min, men så var det dette med lyset, da.. Jeg blir gal. Ikke har jeg superkamera, men jeg har superskills i photoshop. Men det hjalp tydeligvis ikke her. Får prøve igjen med fotosjut i morgen.. Nå kan jeg jo bare legge ut den digitale fila som bilde på Epla, men jeg liker å ha bilde av selve trykket også. Æsj. Kom soooola! I dag har det lava ned så dagslyset ble helt grått. Koselig det, asså, men jeg trenger lys. 

fredag 13. januar 2012

Fine julegaver og fine bruktskatterÅrets vakreste julegave: kjøttskjørt til vegetarianeren. Dette skal jeg flotte meg med til våren når kulen på magen er borte og jeg går rundt og føler meg som en øm og blodig bankebiff. Skjørtet er lagt av HeiaHilde og har vært til salgs i pop-opp butikken vår på Grünerløkka, som forøvrig har poppet ned nå.

Jeg fikk meg en bitteliten skrotnissetur på Fretex i romjula, der fant jeg denne lille platten fra Porsgrund.

Jeg fikk to bokser fra Skrotnissen til jul, skjærefjøla fra Cecilie Ellefsen er en julegave til oss selv og mugga er en øst-tysk skatt funnet på Fretex i Drammen.

Fin vimpelrekke til Loppeirkuset på 2 år

Og den aller fineste gaven: liten hjerteboks som en liten fyr på 2 år har lagd til mamman sin.

torsdag 12. januar 2012

Nye fjonge nåler


Fjonge nåler redesignet av gamle puslebrikker ligger på ute i min Epla-butikk!

onsdag 11. januar 2012

Nyttårsforsetter

Jeg synes det er litt morsomt å lage seg nyttårsforsetter, og noen av disse har jeg rabla ned i skisseboka for å forevige alle de store planene og drømmene. Kanskje de blir litt mer virkelige da. Jeg har flere nyttårsforsett som jeg deler inne på en annen blogg jeg er medeier av, nemlig TROPPEN! Jeg er med i en klubb av tegnende kvinner! Vi er helt i startfasen på blogginga og klubbvirksomheten vår, men det kommer til å skje mer her etterhvert. Jeg gleder meg! Som det så råflott står inne på siden vår:

«Vi er den kule og anerkjente foreningen TROPPEN som ble stiftet i august 2011. Den består av 7 tegneglade og ivrige kvinner i sin beste alder som er sabla gode på å fortelle historier visuelt.

Vi vil bruke bloggen til å vise hva vi jobber med og dele inspirasjon vi kommer over. Illustrasjon, billedbøker, tegneserier og alt annet som handler om strek og papir.»

fredag 6. januar 2012

Fredagsfavoritter fra EplaEn del av Epla-selgerne har lenge hatt en fast tradisjon med å dele sine fredagsfavoritter fra Epla. Altså, at man viser frem noe av det fine man har sett på Epla i det siste. Jeg kaster meg herved på, og listen min kommer du til ved å trykker her!


God fredda´!

torsdag 5. januar 2012

Adjø, jul. Sees igjen neste år.

«Bygge liten jernbane, pappa?» «Seee på musa, mamma!» 
Det batteridrevne toget fikk kjørt seg i jula. Årets julehit: tog. Det vil si, nye tog. Flere tog.


Julehit for mor: dragepose! Den var ikke til meg, men. Det var kanskje jeg som satte mest pris på den. 

Julehit for bestemor: hvitt plastjuletre. Mine foreldre har bodd i Junaiten i 5 år, og da de flytta hjem til fedrelandet i fjor diska min gamle mor opp med plastjuletre på lille julaften! Jeg begynte å grine. Men jeg klarte ikke å sippe meg til et ekte juletre. I år tok hun ingen sjanser, så det ble både ekte norsk juletre med alskens snadderpynt og et i hvit plast med kun rød pynt. Under det amerikanske treet hadde min gamle mor plassert en hær av spillende, dansende og syngende julefigurer. Det er litt av hvert som kan skje med deg hvis du bor i USA en periode. Jeg vil anbefale alle å bli i Norge så fremt de har mulighet. Men en viss loppe på 2 år likte hæren under juletreet. Bestefaren holdt på å rive av seg ørene.
Rart julevær 

Liten misunnelig loppe beundrer alle de store barna som går på skøyter. «Kaaaanse søpe søyter?» Kanskje neste år.  

 «Seee, mamma! En til måne!»

Enda en julehit: dragedrakt fra gammeltanten i Romania! Nå har det seg sånn at Linnosauren også er den heldige eier av en dragedrakt som jeg kjøpte i Tokyo (mitt beste kjøp på turen), så den skal jeg finne frem i boden, så kan vi drage oss sammen.

Endelig kom det snø, men den forsvant like fort igjen. Etter et par timer knela denne snømannen. En liten fyr kikka ut av vinduet og ropte «Ooooo-neiiiiiiiii!»

Nå er endelig hverdagen tilbake, hverdag er best! I alle fall når det verste morgenkaoset er unnagjort.