tirsdag 10. april 2012

Gjør det sjøl - redesign av barneklær

Jeg har sett at det er poppis med såkalte DIY i bloggeverdenen, og her kommer et slags gjør det sjøl-tips fra meg! Jeg skjønte ikke engang hva DIY sto for, men nå veit jeg det. Men, jeg foretrekker den norske varianten, jeg er jo norsk og blogger på norsk. Til og med litt på dialekt. Så egentlig burde det stå «GES - Gjør´e sjøl! (har veldig lyst til å tilføye rompehøl, men det tør jeg ikke)»

Nå har jeg ikke noen før-bilder, men utgangspunktet er hvite og pastelfargede babyklær fra 80-tallet. Både klær etter meg selv og broren min, samboeren min og hans søsken, og fra loppemarkeder. Mange av plaggene var misfargede eller kjedelige. Pastell er ikke så veldig populært hos Linnosaurfamilien.

Men, man kan farge klær. Hurra! I forrige svangerskap prøvde jeg ut fargene gul, rød, lilla, grønn og brun, og resultatet (foruten brunfargen) ble magisk! Det er trolldom når man åpner vaskemaskina etter å ha lagt inn farge, fiksering og salt. Ei pakke farge pluss salt koster rundt hundrelappen og finnes i fargehandlere, jernvarehandlere og kanskje til og med på matbutikken. Denne gangen drista jeg meg til å prøve ut svart, og det blei skikkelig kult om jeg får si det selv!


Vi liker litt sånn sirkusstil, så jeg har dekorert alle plaggene. Her har vi ullkuler fra Søstrene Grene og et innlegg fra en gammal push-up BH. Det lønner seg å samle på ting, alt kan komme til nytte! 

Alle plaggene foruten det svarte er fra forrige baby. Her har jeg også lagd et par applikasjoner og sydd på, og den ene heklablomsten har min oldemor eller bestemor hekla, funnet i et gammelt syskrin.


Her er den litt mislykka brunfargen fra forrige runde, og en blomst som jeg har tatt fra en vintageduk.

Bomullspomponger kjøpt på Michaels, en amerikansk hobbykjede.

Dette er et litt av det jeg har redesigna ved hjelp av noen pomponger og litt tekstilfarge, jeg har mer på lager og viser gjerne frem mer en annen gang. Jeg bruker nemlig også bestemorsruter, broderi, strykemerker, knapper og annet tekstilkraks for å gjenopplive gamle plagg. Brukt er best!

3 kommentarer:

 1. Koppene er Stavangerflint ja, og de to som er gule inni også, hører til serviset, den som er hvit inni, hører til et annet servise, men det gjør jo ikke noe. Ellers ble det laget kopper til serviset i de andre fargene som var i mønsteret også, noen av dem. Formen ble brukt på mange serviser, så de passer så fint sammen. Ellers har jeg brukt Teema-kopper fra Iittalaa til Stavangerflint (samme formen som mummikoppene, men ensfarvede). Jeg har både grønne og gule, som passer utmerket sammen. Dessverre lager de ikke de gule lenger, er du heldig, kan du få tak i dem på et restesalg.

  Ellers må det slankes kraftig, eller så er dragedrakt det neste.

  SvarSlett
 2. Ja, kanskje jeg skal kommentere blogginnlegget ditt også; Ombruk er omtanke, hette det i min ungdom, da det var Fremtiden i våre hender som gjaldt. Har også farget mye, men nå gjør jeg ikke så mye slikt lenger. Jeg gjør ikke så mye i det hele tatt. Men her om dagen var jeg på loftet og henta ned en del babytøy, for det har jeg selvfølgelig tatt vare på. Rene skattejakten var det, for nå skal jeg bli mormor! Hipp Hurra. Ja, det er en stund til altså...

  Babytøyet ditt ble skikkelig fint! Det var det jeg skulle si, egentlig

  SvarSlett
 3. OOOOh LOVE IT! Jeg har vært altfor forsiktig med å kaste meg ut i dette. Dels fordi vi har vært så heldige å arve så mye fint og brukanes, dels fordi jeg har vært for opptatt med alt annet. Men Nå, nå fikk jeg skikkelig lyst til å fikse på Naninos klær. OG mine også.

  Lykke til med magen og alt som kommer. Gleder meg med deg vet du. Baby er stort!

  SvarSlett