fredag 23. desember 2011

God Jul!

Dette er ikke meg, men min gamle mor den gang hun var ung. Dette må være rundt 1970? Det er ryddig, vaska, julepynta og mamma sitter forventningsfull i finstasen sin og sitrer. Mon tro hva nissen har med seg i år? Hva fikk man til jul i 1970? Dadler? Strømpebukser? Vadmelsfrakk?

Håper det er jeg som sitter forventningsfull med sløyfe i håret i et ryddig hus i morgen. De største forventningene er vel mest knytta opp til enmannssirkuset på 2 år og hva han synes om det hele, samt om min vegetarianermage tåler å bli en-gang-i-året-pinnekjøttmage.

GOD JUL til alle som er innom! Aaaner ikke hva dere har blogga om i det siste, men det finner jeg kanskje ut i romjula :D

fredag 9. desember 2011

Jul i Markveien 56

Nå er det bare 14 dager igjen av vår pop-opp butikk i Markveien! Å neeei! Vi som har blitt den kuleste butikken i Oslo. Synd at vi forsvinner, altså. Veldig. Kanskje vi får poppe opp et annet sted noen av oss. Eller poppe opp neste oktober. Vi er jo egentlig en gjeng med butikkamatører vi som driver butikken, men vi har lært mye. Jeg ser frem til å jobbe mer med tegneserietegning fra januar, nå har det blitt veldig mye knapper og glansbilder i det siste.
Og så litt reklame: puta i stolen på bildet over her er laget av hu banale og koster 800kr i butikken vår. Det er en herlig blanding av trykk, maling og ulike tekstiler, og det finnes en tvillingvariant i grå. Den er ganske stor, og den kan bli din! Tenk det. Bildene i bakgrunnen er laget av Martin Whatson og Dot-Dot-Dot.


Disse skoene er unika-produksjon og laget av den brasiliansk-japanske kunstneren Kiyoshi Yamamoto som er bosatt i Bergen, i samarbeid med Aurandssko. De er i størrelse 37-38 og koster 3-4000kr paret. Struts, fiskeskinn, håndtrykk og lasergravert. 


         Søte og forvirra kaniner til barnerom, mine illustrasjoner. 170,- uten ramme, 270,- med ramme. Henrik Ibsen A3-trykk gjemmer seg bak grana. 250 flis og den kan bli din! Også en Linnosaur-produksjon. 

Bordet vårt er en so-ro vugge som er snudd over på siden. Vuggen kan bestilles fra butikken.

 Jul i bartesmykketreet!

Vi selger nemlig bartesmykker til 275,-
(bilde lånt fra www.ribee.blogg.no)

De beste julekorta er laget av HeiaHilde og koster 40 flis. En ganske lav pris for en god latter. Jeg ler meg tullete av disse korta! Som min bestefar sa om Tom & Jerry: «Dette er ekte humor!» (på Laksevågsdialekt)Flere varianter av disse korta kan kjøpes i vår tvillingbutikk i skostredet i Bergen, eller av Hilde på julemarked i Bergen til helga. Nå vet jeg ikke hva det heter, men det er det derre store julemarkedet, vet dere. Det, ja. 
         onsdag 7. desember 2011

Vel blåst!

Den hektiske julemarkedshelga vi har jobba mot så lenge er nå forbi, og det var både slitsomt og gøy å selge knapper og glansbilder på DogA! Alt som ikke ble revet vekk av mine produkter er nå plassert i pop-opp butikken vår i Markveien 56 på Grünerløkka.

Jeg hadde tenkt til å gå rundt å ta bilder av alle de flotte bodene, hordene med folk og den gode stemninga, men jeg glemte det helt. Timene gikk så fort, og det rant inn med kjente og ukjente som ville hilse på eller kjøpe noen lekre produkter fra to kikkæss illustratører i sin beste alder. Her sitter mitt selskap for helga, Henriette fra Fauna Design. Vi solgte bra, og vi lærte også en ting eller to til neste gang. Færre ting, men flere bestselgere. Informasjonsskilt om oss, og klare tydelige priser. Det ble nok litt rotete og trangt, men salget gikk uansett så det suste. Mine bestselgere var vel som alltid Figgjo-plakaten min og det store Ibsen-silketrykket. Jeg solgte også unna nesten alle de fjonge nålene mine og en del julekort. Henriette solgte ut fødselsdagkalenderen sin og en god slump med barnebøkene om Muskatt og Pepsi! Hurra! Nå har vi råd til noen julegaver.


Jeg fikk kjøpt noen flotte julegaver på tampen, men de kan jeg ikke vise frem her enda. Men denne fantastiske snekkerbuksa til min lille loppe kan jeg vise frem! Nå skal han bli kul til våren. Gult er kult. Buksa er knallgul i det virkelige lys, og stoffet er ganske tjukt. Den er original og ubrukt fra 70-tallet og kjøpt hos Bøtteknotten, som er en nystarta butikk som foreløpig holder til på Stassjon på Bjørkelangen, men de får opp nettside i januar. Hurra! Jeg skal bli storkunde. Du kan også like dem på facebook, trykk her.

fredag 2. desember 2011

Linnosaurus på Designernes eget Julemarked

I morgen er det endelig det store julemarkedet på DogA i Oslo, hurra! En forkjøla Linnosaur stiller med ymse varer sammen med sin kompanjong fra Kragerø, Fauna Design. Vi er veldig spent på plassering. Får vi hjørnet i kjelleren eller paradeplass i hovedhallen? Den som kommer får se!


Åpent lørdag og søndag 10:00-18:00. Kom og kjøp for 50 øøør!