søndag 27. november 2011

1. søndag i advent


Når man er 2 år og 3 måneder (det skiller én dag mellom disse to små loppene) er det mye som må læres. Pepperkaker, nisseluer og masse lys. Hva i all verden? Men det fenger. Nisser er kult, pepperkaker er godt og lys er magisk. I dag har vi rota ned leiligheten til noen venner, spist opp maten deres og dratt hjem. God følelse og dårlig samvittighet på én gang.

fredag 25. november 2011

Sneglen papirdukke

Endelig har jeg fått trykt opp nye «Sneglen» papirdukker, de er pakket og klare til å bli kjøpt av ivrige samlere, moromenn, fnisefruer eller andre i beit for julegaver. Jeg har solgt en del på julemarkeder tidligere, men jeg vet ikke om en eneste en har blitt klipt ut. 

 Du kan hjelpe Snegle-Lars å kle på seg 4 forskjellige kostymer: Supermanndrakt.. klovnekostyme..

 ..hardangerbunad til 17.mai..

..eller Paul Stanley-kostyme! 

torsdag 24. november 2011

Nye trykk til barnerom
I dag har jeg lagd en ny illustrasjon som jeg tenkte å printe i A4-format i disse fire fargene. Tanken var å lage noe som kan passe til barnerom, og som skal selges de vanlige stedene jeg maser om i hvert innlegg her på bloggen. Jeg gjentar gjerne: Designernes Eget Julemarked på DogA i Oslo, pop-opp-butikken vår i Markveien 56 og på Epla.


Jeg lurte på om den svarte eller blågrønne skal bli julekort også. Enda jeg henta et tonn med andre tulle-julekort på trykkeriet i dag, jeg kommer ikke til å bli kvitt dem før i 2047, når jeg sitter på Pensjonistenes Eget Julemarked. Da kommer nemlig Lise B med rullator og kjøper de aller siste. Hun samler nemlig på julekort. Og alt annet.

tirsdag 22. november 2011

På ønskelista

Trykk av Bjørn Rune Lie, feks dette trykket som kan kjøpes her. Jeg ønsker meg egentlig alle trykka hans. Kjære nissen, hørte du det?

 
Jeg ønsker meg Linn Ullmanns nye bok, «Det dyrebare», og Knausgårds «Min Kamp 2». Ok, jeg fortsetter. Jeg vil gi bok 2 en sjangse. Var ikke den som slo salto over den første, men det kan jo hende jeg liker toern bedre?

Reveskjerf fra Donna Wilson. Har lyst på det meste i denne butikken også.

iPhone-etui, feks dette som kan kjøpes fra Sting og Ting på Epla. Jeg ønsker meg aller helst hjemmelaget etui, er så mange fine som er Made in Norway.

Kaffe og vaffelbrosje fra Tasty som også er på Epla.

OHOY tapet fra Fine Little Day, ligger her. Dette må være verdens fineste tapet. Iallefall for en Linnosaur. Den passer kanskje ikke inn i verdens minste leilighet i Oslo, men jeg har lyst til å ha den i mitt nye og litt større hjem som jeg håper materialiserer seg etter nyttår. Nå har jeg ikke hørt med de to andre jeg bor sammen med, men det får være et punkt i familierådet når tapeten blir mer aktuell.

Nå mangler vi ikke så mye i Daisy-serviset, men vi mangler den aller fineste delen, nemlig kaffekanna. Så den ønsker vi oss. Dessuten har jeg veldig lyst til å begynne å samle på Victoria-serviset fra Figgjo som ble lagd i 1973-74. (bildet er lånt fra sineshage.blogspot.com)

Jeg ønsker meg alle klær i hele verden fra Bonnie & Buttermilk. Særlig genserene og skjørta. Og så vil jeg ha sånn fin sennepsgul lue som hun på bildet. Sennepsgule klær generelt. Nå kommer jeg til å vokse meg stor som en elefant fremover (rart det der, altså), men kanskje jeg klarer å komme meg inn i normale klær til våren igjen. Vi får se! Jeg må bare lage meg en bestselgende serieroman (noe jeg holder på med) og så kan jeg kjøpe meg klær fra Bonnie & Buttermilk når jeg får min første lønningspose. Jeg gleder meg!

Sånn, det var ukas ønskeliste. Vindusshopping er slettes ikke dumt. Jeg føler meg faktisk litt mett etter en stor handlerunde. Dette burde jeg gjøre oftere!

fredag 18. november 2011

Julemarkedsesong!

Nå nærmer det seg julegavesesong med stormskritt, og da popper julemarkedene opp som paddehatter. Jeg håper alle velger å kjøpe julegavene sine på markeder og ikke på Nille eller andre Made in China-butikker. I tillegg til at man støtter småbedriftene og hobbynissene, sørger man for at de får litt mindre søppel å sende ut fra fabrikkene i Kina. Mitt beste julegavetips til barn er trykk til barnerommet. Lite plast, lang holdbarhet, og forhåpentligvis mye glede! Jeg driver og printer litt nye og gamle motiver for tiden, revetrykket til høyre kan passe fint på et barnerom. Ikke koster det skjorta heller, kun 110kr for A5-format. Ei venninne av meg selger også mange fine trykk til barn, ta en titt inn til Fauna Design på Epla!

Nye Cathrineholm-nåler gjør seg klar for butikk og julemarkeder! Disse befinner seg for øyeblikket i butikken "Made in Bergen retail" i Markveien 54. De er ikke made in Bergen, men. De er lagd på Tøyen. Bergenserne dro til Oslo og lagde butikk med oss Osloborgere. Øst møter vest. Vennskap på tvers av grensene er viktig, dere.

Henrik Ibsen silketrykk, en gammel følgesvenn, satser på å bli utsolgt før jul. Visste du at "En folkefiende" er en selvmordsbomber, "Brand" er en flamme og "Fruen fra havet" er ei havfrue? Ikke det, nei..

Nye fjonge nåler i form av gamle puslebrikker har sett dagens lys. Snasent, altså.

Dette og andre gilde saker kan kjøpes i min Epla-butikk (vel, ikke alt ligger på Epla), i butikken vår "Made in Bergen retail" i Markveien 54 på Løkka, på DogA julemarked 3. og 4. desember og på Blå-markedet 20.november. Jeg vurderer en dag i desember på Blå også.. Eller et annet sted.

Gleder meg skikkelig til å sitte på markeder og drikke gløgg (håper det er gløgg på DogA), og så er det så morsomt å se ansiktene på mange av de andre selgerne som jeg kjenner igjen fra blogger og Epla. Jeg vet at Revinyl skal på DogA (hun var innom butikken vår på Løkka en tur, morsomt å se ansiktet bak LP-klokkene!), og Fauna Design, «Aantasjin» fra Stassjon, Nonamimosa og Jakobsen & Sundby. Og sikker mange flere "blogge- og eplakjendiser". Hehe, det er et eget univers.

Skal du på noen julemarkeder i Oslo? Hilsen nysgjerrigpera.


fredag 11. november 2011

Nye bilder i butikken

Nå har vi fått nye bilder i butikken vår! Alle bildene er lagd av Martin Watson og den anonyme gatekunstneren Dotdotdot. Prisene ligger fra 750kr for helikopterbildet uten ramme (1000,- med ramme) og opp til 3000kr for sjimpansen inkl. ramme. Løp og kjøp! Dette er tjedje forsyning vi har fått med bilder, disse er populære altså:D

Lampa til venstre i bildet er sydd av papir og har glidelås. 650 flis skal vi ha for disse, her har man muligheten til å sikre seg en helt unik og knallkul lampe!

Butikken ligger som vanlig i Markveien 54 på Grünerløkka.

God helg til alle som er innom!

søndag 6. november 2011

Endelig et vatteppe!Søndag formiddag og som vanlig et lite loppesirkus i stua som hopper rundt og har et tempo som gjør de dovne foreldrene helt svimle.

I sofaen ligger et koseteppe som min gamle mor har funnet på loppis på posesalg den siste billigste timen forrige søndag. Jeg sørga faktisk litt over at det ikke ble Åskollen loppemarked på oss i år, det er alltid årets skattejakt. Men så fikk jeg en telefon. "Vil du skype?" sa mamma. Jeg logga på skype. "Jeg dro opp på Åskollen i dag", sa min gamle mor. "Og lata som om jeg var deg! Så gikk jeg rundt og så på loppene med dine øyne. Det var kjempegøy! Nå skal du se hva jeg har kjøpt!" Så dro hun frem det ene plagget etter det andre foran webkameraet, hver gang med forsikringen om at "NÅ kommer det største kuppet!" Det største kuppet var etter min mening dette koseteppet som foreløpig har tatt plass i sofaen som deilig høstpledd. Endelig ble det vatteppe på meg! Det har jeg lett etter lenge. Merket er norsk, "Blåveis" står det, samt "Arela - den rene vatt".
(og ja, det har blitt vasket)


lørdag 5. november 2011

Jeg er en premie!

Eller, en av mine fjonge nåler er en premie! Bloggeren Lise B med bloggen Bomblablabla har et godt gammaldags blogglotteri gående, og en av de fine premiene er en grønn tekanne fra Cathrineholm i brosjeform lagd av meg! Lise skriver om alt muig mellom himmel og jord, og er en ordentlig skrotnisse, som meg. Er du uheldig og får ikke kloa i min flotte nål, kan det kjøpes en kaffekannevariant i min Eplabutikk, i tillegg finnes nålene i vår pop-opp butikk i Markveien 54 på Grünerløkka, her finnes det flere farger å velge imellom.

Man kan forresten "like" oss på facebook, trykk HER!
Eller ikke like oss i hermetegn, men like oss på ordentlig. På facebook.


fredag 4. november 2011

Hoggormen Gorm, en vandrehistorie

For en liten stund siden fikk jeg en utfordring av min venn Steffen, han hadde begynt på en vandrehistorie om hoggormen Gorm og sendt den videre til meg! Nå har jeg lenge hatt dårlig samvittighet for at Gorm har blitt tilsidesatt i en hektisk hverdag, men i dag er tiden inne for å fortelle videre hva som skjer med Gorm!


Første del av historen og reglene for utfordringen finner du her, på Steffens pappablogg.
Her kommer fortsettelsen:


«En stille og solrik høstdag blant blåbærlyng og kantarell fant Gorm ut at han kunne invitere noen hjem til ormebolet sitt på høstfest! På den måten kunne han kanskje få seg noen venner. Han lurte på hva han skulle servere. Gorm er som dere allerede vet en hoggorm, og hoggormer har ikke tilgang på alskens deilige oppskrifter som ligger på internett. Men Gorm visste råd, han kikket rundt seg og så både kantareller og bær, det måtte selvfølgelig bli en soppsuppe, og noen bær til dessert.
Gorm satte i gang med å plukke sopp. En hoggorm har ingen armer, og kan derfor ikke bære en kurv. Men Gorm var heldigvis utrustet med et ekstemt overbitt og lange flotte tenner. Da han hadde plukket tennene fulle hørte han noen som kremtet bak ham..»

Jeg sender herved det ærefulle oppdraget om å skrive noen linjer videre om Gorm til Henriette med bloggen Fauna! Håper du vil hjelpe Gorm videre, Henriette!