fredag 30. september 2011

Jeg har sydd!

I sommer har jeg endelig fått sydd litt, hele TO plagg til min lille loppe! To plagg er bedre enn ingen, og jeg er ganske fornøyd med at jeg i det hele tatt har fått det til. Dødsfine bluser blei det også! Jeg bytta til meg en bit av en gammel gardin fra Vestablikk i vår, for jeg så med én gang at det kunne bli en fin skjorte til en liten gutt. (på bildet over har jeg ikke lagd kneppinga enda)

Og det blei det. Bare at den kanskje blei bittelitt for liten. Men pytt pytt, den kan brukes, og alle de kommende søsknene hans kan arve den i tur og orden. Oppskriften jeg brukte er en modifisert utgave av blusen på bildene under, som jeg fant i «Børnetøy du selv kan sy». Jeg lagde knepping foran istedetfor knyting bak.


Denne blusen er lagd av en gammel gardin og et putevar. Jeg synes gutter også skal få lov til å kle seg i glade fine farger, så her pøser vi på så lenge han ikke har noen preferanser selv.

Nå er det snart helg, vi skal nyte sensommerværet i Oslo og være ute så mye vi kan. 
God helg til alle som er innom!

torsdag 29. september 2011

Gi bort hos Krussetull!

Min gode venninne Krussetull har fiksa RSS-feeden sin og har i den anledning bestemt seg for å bli proff blogger med egen give away! Eller gi bort som det heter på norsk. Hvis du besøker henne og legger igjen en kommentar kan du vinne dette gøyale trykket signert av sjølveste Krussetull! 


Anbefaler å kikke innom henne, hun lager grådig fine illustrasjoner og er ellers ganske ok. 

søndag 11. september 2011

«Sjelero med Figgjo»

Da er omsider Figgjoplakaten min ferdig justert og til salgs i min Epla-butikk! Takk for fine ord i forrige innlegg, hyggelig at noen liker det jeg lager. Nå er jeg drita lei av å male Figgjo-kopper, men jeg har fått et grundig dykk i alt det flotte som har blitt produsert av Figgjo, så jeg har kanskje fått enda flere mønstre på lista som jeg gjerne skulle sett i samlinga mi. På trykket er det bare med et lite utvalg, jeg hadde minst dobbelt så mange mønstre på lista før jeg begynte å male.Jeg har vært en skikkelig dårlig bloggleser (og blogger) i det siste, så kanskje jeg skal oppdatere meg litt når mitt enmanns loppesirkus på 2 år har lagt seg. Nå løper han rundt i bakgrunnen her med prikkete gummistøvler og prikkete miniatyr te-servise og heller raust i kopper som deles ut.

fredag 2. september 2011

Sniktitt på mitt siste prosjekt


At jeg er glad i det gode gamle porselenet fra Figgjo Flint er ingen hemmelighet. Så jeg har lagd en liten hyllest til mange av de fine mønstrene og formene fra fordums tid. Ikke heeelt ferdig enda, men jeg regner med dette enestående praktverket både blir ferdig justert og kommer til salgs i min Epla-butikk neste uke! Hurra!


Jeg er litt lei av å male kopper kan man si, og skal aldri igjen male en eneste kopp.