torsdag 14. juli 2011

Alle snakker om været

Er dette dårlig vær?
Hver sommer snakkes det om hvor katastrofalt dårlig sommeren er. «Det har ikke vært så kaldt siden krigen», «Det er nedbørsrekord denne sommeren», «I går måtte jeg ta på meg ulljakke og drikke te». Seriøst?!? Er det dårlig sommer i år? Jeg har stort sett vært i Oslotraktene og ei uke i Grimstad, og jeg har hatt en fantastisk sommer med fint sommervær. Ja, det har regna noen dager, men det er bare koselig. Det har vært skyer og det har vært gufsete, det har vært vind, det har også vært vindstille, massemasse sol og vi har bada i sjøen flere ganger og spist ute morgen og kveld. Og dette er en dårlig sommer? Hva er en bra sommer? Er det 30 grader, vindstille og flambert hud? Er det å ikke få sove om natta, bare kveile seg i lakenene sine? Jeg merker at jeg blir både provosert og engasjert, jeg skulle bare skrive en setning om dette, så blei det flere. Hvis du lurer på hvem som påstår at det er en dårlig sommer, så kan jeg avsløre at det er venner, familie, kolleger og avisene. Surpomper! Det er jo supert sommervær. Perfekt norsk sommer. 


Jeg skal si dere en ting, de siste somrene har jeg vært hos mine foreldre som bodde i Chesapeake i Virginia (Junaiten), og der var det varmt. Det var så varmt at man ikke kunne være ute mellom klokka 11 og 15. Da bare bobla det i huden og lungene klappa sammen. I Norge kan man i alle fall være ute. Og det har jeg vært. Og det har vært bra vær.
Annet som er bra: disse typene. Som grafsik designer blir man veldig glad når man ser fine skilt. Jeg liker fargene, sperringen, den merkelige plasseringen og formen på bokstavene, særlig S-en. 


Dyreparken i Kristiansand, ikke bare moro for de små, men kanskje aller mest for de store?

Små klær og små føtter som tørker.
En liten frosk, så liten som en pekefingernegl.

Årets første blåbær.

Sommeridyll i Grimstad.

Det blir ikke mye jobb og kreativ utfoldelse i ferien, så det er bare feriebilder å vise frem akurat nå. Eller, det er nok flere ting jeg kunne vist frem, men jeg er veldig i feriemodus for tiden. Så da får det gå i frosker, blåbær og fint vær.

lørdag 2. juli 2011

Og nå: ferie!

I morgen reiser vi på ferie! Vi setter kursen sørover med bilen full av unge og nødvendig utstyr. Nå er vi skikkelig A4 på hjul, og det føles helt greit. Datamaskinene får ligge igjen hjemme (greit, vi har med iPad, da) og senebetennelser og andre forretningskvinneskader skal få hvile.


Til tross for jobb og barnehage har vi så langt brukt sommeren til å:
 utforske eksotiske frukter

 sjekke ut enda flere frukter (med sand på)

 
leke at posen er en båt eller et helikopter

sjekke ut ei hengekøye

grille i parken etter jobb (les: hagen for oss byboere)

spise is og spille fotballspill

spise grønne cupcakes

løpe rundt trærne i botanisk hage og drikke te.


Nå skal vi gjøre ca det samme i en måned til. Iallefall to av oss. Den tredje må nok jobbe litt i sommer også (men det er ikke meg!).


God sommer til alle som er innom :-)