onsdag 29. juni 2011

Linnosaurus på EplaDa har jeg omsider fått aktivert eplabutikken min! Jeee! Den kan besøkes ved å trykke her. Har ikke lagt inn så mye enda, men her kommer det etterhvert trykk for barnerom og voksenrom, flere fjonge nåler, diktatorglansbilder, snegle-papirdukke, kitchy bilder, rare tøydukker, vintageklær (fortrinnsvis kjoler) som er for store/små eller som jeg er lei og så skal jeg legge ut overskuddslageret mitt av tekstiler. Og en del loppeskatter som blei reint for mye. Hummer og kanari.

lørdag 25. juni 2011

Nye fjonge nåler

Jeg har begynt å produsere fjonge nåler igjen. En stund siden sist nå. Jeg har mange ideer om hva slags motiver som kan transformeres til ei fjong nål, så det kommer nok til å poppe frem mange flere utover sommeren. De fleste legges ut i min eplabutikk som jeg ikke har åpna enda, men det nærmer seg! 
torsdag 23. juni 2011

Sommerfestivas

 I helga var det sommerfest, vi feira 2x30! Jeg som dekorerte etter alle kunstens regler glemte helt å ta bilder oppi det hele. Eller, jeg tok noen få. Skulle jo ta bilder av alle detaljene, papegøyen i treet, hengekøya, alle de små origamifuglene som var hengt opp i treet. Men nei. Jeg fikk tatt noen få stenmingsbilder, og resten har jeg raska inn fra venner og familie. Så noen bilder blir det. Regnet holdt seg unna de timene festen varte, snakk om flaks! Takk alle værguder, usikker på hva som blidgjorde dere, men tipper det var alle origamifuglene.Hva er dette for en kvinne, og hva er dette for et hus? Nei, det er ikke heksa i Hans og Grete, men en annen forlokkende kvinne og et hus som rommer mange flasker.

Kort oppsummering: en fortryllende aften med fortryllende venner!

fredag 17. juni 2011

Regn

En er en og to er to
Vi hopper i vann, vi triller i sand

(Min gamle mor bruker gummistøvler som blomsterpotter)


Sikk sakk, det drypper på tak
Tikk takk, det regner i dag

onsdag 15. juni 2011

Våren er:


Å gå igjennom Botanisk hage hver dag og med spenning og iver følge med på at snøen forsvinner og knoppene begynner å skyte opp. Og når endelig de første vårblomstene titter frem kan man nesten ikke tro det er sant at vinteren er over.

Å dra ut til øyene en helg og oppdage at det er så varmt at man kan både ha rompa bar og vasse i sjøen.

Å kjenne sand under føttene for første gang, siden man er så liten at man har gullfiskhukommelse og allerede har glemt sanda fra i fjor.


Å dra på avslutningsfester kledd i sommerkjole og maske lagd av hvitveis.
Å stille seg opp for å ta bilde av alle samlet for aller siste gang.

Å forlate en fest på morgenen og se at ballongene ved inngangen har sprukket.

Å besøke venner på bøgda og drikke kaffi i hagen mens man snakker om barn, naboer, grus, sparkel, maling og illustratører man beundrer.

Å slippe å kle på skrikende unger fem lag med ull og dun før man åpner ytterdøra.
(Her representert ved Maja som ikke er min, men tipper hun også synes det er greit å slippe alle vinterklærne)

Nå har våren gått over i sommer, og der er det heldigvis mye av det samme. Hurra for sommerhalvåret! Håper jeg rekker å tine før snøen kommer igjen.

fredag 10. juni 2011

Gamlinger


Vi fyller 30. Trædve. Det går egentlig helt fint, det er ikke sånn at jeg tenker så mye på det. Men når jeg tenker på det, så kjenner jeg at det plager meg litt. Her om dagen skulle jeg krysse av på en sånn spørreundersøkelse, og da kunne jeg fortsatt krysse av på 20-29 år. Men neste gang må jeg krysse av på 30-39 år. Det er ganske stor forskjell. Men egentlig er jeg der jeg vil være i livet, og det er jo det som teller. Ikke et tall.

Bildet over er en slags visualisering av at vi ikke vil ha pakker men at folk heller tar med mat og drikke til 30-årslaget vårt. Jeg hadde planer om å lage verdens fineste invitasjon som skulle dumpe ned i postkassa til alle i god tid, men den gang ei. Så det blei elektronisk! Ære være elektronikk og verdensvev!

onsdag 8. juni 2011

Avgangsutstilling

For ei uke siden var avgangsutstillinga vår på Designfakultetet på KHiO! Nå er jeg heeelt ferdig. Ferdig ferdig. Sånn her så mine fire meter veggplass ut. 2 års arbeid kokt ned i noen bilder og noen figurer skåret ut av sponplater. Da jeg satte sammen hele greia kom læreren min bak meg og sa «Oh, Linn!» Og jeg «bare OH, NO! Is it too much?» Og han bare «Yes! It is! But it´s ok, it´s you.»

Det starta nemlig ganske reint og hvitt. Men så begynte de hvite trærne å få farge, og det ene førte til det andre.


Jeg brukte halvannen dag på sette sammen hele greia. Dette er altså i søylegalleriet på Kunsthøgskolen.Jeg rakk nesten ikke å male ferdig jenta før åpninga, men rakk det akkurat. Glemte fregner. Det er meg da jeg var 9 år. Fniiis! Tegneserieromanen min er jo en oppvekstskildring. 3D-figurene lagde jeg bare fordi det gjør seg i utstillingssammenheng, visuell kommunikasjon blir veldig ofte flatt når det stilles ut i gallerier. Så litt 3D gjør seg.


Noen utdrag fra historien presentert på veggen.

Miniloppa syntes det var mye spennende, frekk og spekulativ design å se på.


Bente har lagd en kleskolleksjon, jeg synes bildene til kolleksjonen blei så fine! Anders har lagd et sitteredskap i form av "stokk og fjøl" som skal settes sammen.


Skjeggen forklarer Carl Penal om plakatformelen sin, og Ingrid som har jobba med lek i design har alle de fineste og mest sjarmerende prosjektene.

Nærmere midnatt måtte dekanen ut og ri på en hest funnet på rekvisittlageret, og Kari tok 10 kroner turen.

Et par dager seinere måtte alle spor fjernes.

Jeg angrer skikkelig på at jeg ikke tok flere og bedre bilder av alle i klassen sine arbeider, jeg skravla nok bort alle anledningene. Men man kan gå inn på siden vår www.designavgang.no og lese mer om arbeidene.

Nå har vi pakka ut av klasserommet. Ikke mer skole på meg, og det er greit kjenner jeg. Det har vært litt av en vår, hektisk, stressende, morsom, rar. Nå venter voksenlivet, for meg betyr det hard satsning på enkeltpersonforetak i første omgang, så får vi se hva tiden bringer. Jeg håper den bringer regnbue med gullkiste i enden. Trenger ikke være mange gullmyntene der.

Piffen har gått helt ut av meg den siste uka, det føles som om alt jeg gjør er å rydde og hoste, men nå har jeg begynt å få gang i maskineriet igjen. Jeg er en litt sånn av-og-på-blogger og bloggleser, men tenkte jeg skulle bli flinkere til det i fremtiden. Og så skal jeg begynne å jobbe med alle de utallige forretningsideene mine. Og starte tegneserieblogg sammen med 3 damer av den fineste sorten.

onsdag 1. juni 2011

Arbeidsgnom

Han jobber hardt, den lille gnomen. Holder til på Grünerløkka og vanner ugresset der.