søndag 29. mai 2011

Helgas loppejakt

I dag blei det søndagsloppis på meg, jeg fikk dra alene i ro og mak. Deilig! På t-banen møtte jeg en eldre herremann som skulle i samme ærend. Han hadde vært der dagen før og informerte om at utvalget i bøker var bra. Det hadde han helt rett i. Det blei noen barnebøker og et par voksenbøker, men det ble aller mest av tekstiler denne gangen. Jeg trengte litt fornyelser i tekstilkassene, og jeg fant litt av hvert fra de siste 50 tiår. Det er ikke sånn at jeg nødvendigvis jager etter «retrotekstiler». Per definisjon vil retro si at noe er minst 15-20 år gammelt, hvilket vil si at tekstiler fra 90-tallet også er retrotekstiler! Uansett, jeg leter etter tekstiler jeg synes har fine mønstre, farger eller potensiale. 


Det blei en boks til 2 kroner fra Danske Lena & Al Eklund, en tevarmer, hjemmesydd lue og bukse til Loppa samt litt mer barneklær. På lørdag fant jeg endlig koppen til TV-fatet jeg hadde fra før, serien Saga fra Figgjo Flint. Ikke no loppis, men på markedet under brua på Grønland. Hørte at det blei masseslagsmål der forrige lørdag, men det var antageligvis ikke over en Figgjo-kopp. Fatet er egentlig min gamle mor sitt, så nå kommer hun sikkert til å kreve det tilbake og ta koppen i rente.


Sånn ellers gidder jeg ikke se etter porselen på loppemarkedene i Oslo. Alt er tatt. Kanskje av DEG? Utenfor Oslo finner jeg alltid masse. Men særlig på vestkantloppisene i Oslo har vi finni utrolig masse fine barneklær, det er det ikke så mye av på bøgda. Og bøker er det mye av i Oslo. Nye bøker som knirker i permene. Bøker med hilsner og ønsker om god bedring, god lesning, gratulerer med dagen, og så kniiiirk sier permen. Ulest.


Forrsten, er det noen som har tips om hva man gjør med et loppesirkus som klatrer 21 ganger ut av sprinkelsenga si før han sovner midt på gulvet på rommet sitt? Går det over? Skal vi spikre lokk på senga? True? Synge? Klappe i hendene? Jeg har valgt å åpne en øl mens jeg tenker over saken.

lørdag 28. mai 2011

Tegneserie i 3D

På torsdag tilbrakte jeg hele dagen i treverkstredet på skolen. Jeg har brukt stikksag så jeg er helt støl i armene

Det skal bli noe mystisk og spennende og fint og morsomt og.. ja. Til avgangsutstillinga vår som åpner på tirsdag. Jeg tenkte å lage ei tegneserietrute i 3D, så kan man tre ordentlig inn i historien min.

Møbeldesigner Teresa knoter med møbeltapetsering.

Verkstedet på skolens nye lokalitet på Grünerløkka er fantastisk. Luft og store vinduer, utsikt rett ut til Akerselva og grøne lunder der mørket itte fell.

Nå gjenstår min aller aller siste innspurt på Kunsthøgskolen før utstillingsåpning på tirsdag. Rart. Og trist. Og fint.

tirsdag 24. mai 2011

Dagens dino

Driver og jobber med noen kjempeseriøse visittkort i dag. Her er det historiefortelling på høyt nivå! Det blir en bitteliten tegneserie i visittkortformat. Den som venter får se!

søndag 22. mai 2011

OppbevaringskoffertFant denne kofferten på Fretex forleden. Den er egentlig komplett ubrukelig, for jeg får ikke lukka den ordentlig. Men den kan fint brukes til oppbevaring av sjal! Så ubrukelig er den ikke. Jeg trekker det. Fullt brukanes, bare til andre ting enn det tiltenkte formålet. Det aller beste er blomstermønsteret, skulle gjerne hatt det i tapet. Eller tekstil. Men koffert er ikke dumt det heller!

Jeg tester ut store bilder for første gang, nå er jeg spent på om det funker. Har knota litt i blogger i dag, prøver å justere ting og tang litt. Ikke helt i mål enda, må knote litt videre i kveld. 

fredag 20. mai 2011

Pånidalen

De beitende hestene har fått en ny og fargerik bestevenn. Bildet er et klenodie etter mine besteforeldre som trengte en liten oppfriskning, og er tidligere omtalt her.

torsdag 19. mai 2011

Landturboka

Jeg kom over denne snåle boka på loppis forleden. Siden det er bokformatet jeg jobber mest med, er jeg alltid ute etter bøker som er anneledes, fine eller rare. Eller veldig stygge. Her fant jeg en som bruker oppslagene stående, og som man liksom skal bære med seg. 2,50 kosta den på 60-tallet.

Fin logo har den fått også. Den er en del av «barnas bærebøker». Lurer på hvilke andre bøker som er med i serien.

Ganske kule illustrasjoner, og veldig rart perspektiv.

Gulvteppet blir som en blanding av flyvende teppe og tapet.Boka handler om tvillingene Trond og Trine som drar på piknik hver dag hele uka. Driiitspennende!

fredag 13. mai 2011

Skrotnisse Kai Gjelseth


(alle bilder er av Øyvind Elsborg og er hentet fra dn.no )

Jeg er så heldig at jeg har hatt Kai Gjelseth som lærer i 3 år på KHiO, og jeg har fortsatt kontakt med ham. Han sykler rundt i Oslo på sin sorte sykkel, med akkurat nok fart til å ikke velte, med sin rød- og sortrutete skjorte og strie skjegg. Når han smiler blinker det i gulltanna hans, og han snakker alltid lavmelt, mumlende, men engasjert mens han røyker sigarillos. Han er en av norges største skrotnisser, og en av de fineste personene jeg kjenner.

Dagens Næringsliv har lagd en artikkel om ham og utstillinga av kontoret hans som er rekonstruert i det nye biblioteket vårt på Kunsthøgskolen. Den kan leses her.


Kai samler på alt. Og da mener jeg alt. Kontoret hans i de gamle lokalene våre fløyt av stempler, skilt, bøker, grafiske trykk, flasker og annet nips. Det lukta av sigarettrøyk og P2 summa i bakgrunnen. Jeg har også vært så heldig å være en tur i Tokyo med Kai og klassen min, da farta han rundt med to-tre kameraer rundt halsen og fotograferte kumlokk og skilt over en lav sko mens han mumla «Å fy faen, se på den der, a! Sånn, da tar vi et bilde sånn. Og sånn og sånn.»

En sagnomsust person. Tenk å bli så sagnomsust mens man enda lever.

onsdag 11. mai 2011

Feilslått oppbevaringDa jeg rydda i boden i dag var det som å åpne tidskapsler. Her har vi stua bort eske etter eske og kasta inn poser i god tro om at vi snart skal se igjennom alt og sortere ordentlig. Snakk om å lure seg selv.

I en av posene fant jeg en del barneklær, blant annet disse superfine plaggene. De er etter meg, jeg har nok vært lur og oppbevart dem til jeg selv får barn en dag. Det er bare én feil. Jeg har både produsert, ruga frem og født et barn, han er 1 år og 8 måneder gammel, og har aldri sett snurten av disse klærne. Å nei! Kriiise! Det er en mager trøst at vi sannsynligvis ikke gjemmer og glemmer klærne neste gang vi produserer minilopper, men dog.

mandag 9. mai 2011

Ekebergmarkedet


Endelig! Årets begivenhet for skattejegere var på lørdag. Det er Norsk Veteranvognklubb som har markedet, først og fremst for privatpersoner som stiller ut biler og selger bildeler, biler og motorsykler. Men det blir også omsatt drøssevis med antikviteter og kuriosa, altså skatter.


Dette er nok ikke stedet for å gjøre de aller største loppekuppene, men det er mulig å få ting til en røverpris her også. Dette er en gylden mulighet for samlere om det er spesielle ting man er ute etter, og de fleste som har satt opp boder er fullt klar over den kommersielle verdien på det de selger. En gammel lærer av meg (Kai Gielseth) som er den største skrotnissen jeg veit om sier «Når det er Ekebergmarkedet, så gjelder det å begrense seg. Man må tenke at man skal KUN bruke 25.000,- og så tar man med bare det». Uansett. Jeg stilte med 1000kr.

Bildet er tatt i et område med brukte bildeler, da skattebodene dukka opp glemte jeg helt at jeg hadde med kamera.


Her venter jeg på bussen ned til sentrum med tunge poser. Jeg fant skatter! Og jeg brukte ikke opp 1000-lappen min. Men nesten.


Sånn i 14-tida begynte en del boder å sette ned til halv pris. Da fikk jeg dette Inger Waage-fatet (Stavangerflint) til 35kr.


Denne var merket Ceramica Franco Pozzi (Italiensk merke), og jeg ga 15 kroner for den!


Jeg samler på A la Carte fra Figgjo (ca 1960), og dette fatet med grisen har jeg ønska meg lenge. Måtte betale litt for det, men det er det verdt!


Og så fikk jeg meg min første Cathrineholmkjele! Var bittelitt slitt, og hadde et par skjønnhetsfeil, så jeg fikk den ganske rimelig. Hurra! Har noen emaljerte fat fra før, men ingenting i lotusmønsteret.


Det jeg kikka mest etter var Daisy-serviset fra Figgjo Flint. Fra før har jeg sanka inn disse delene her og der. Men jeg fant ingenting. Gikk og gikk og kikka og kikka. Ei fløtemugge. Pffft, men den har vi. Jaja. Så tusla jeg mot bussen. Og da så jeg at det var noen boder helt i enden, ytterst ut mot gressletta, som jeg ikke hadde sett før. Og der var det! Daisy! Hele bordet var fullt. Etter litt prating sa hun at jeg kunne ta alt for 600 korner. Solgt til kvinnen med blomstret kjole! 600 er ingen loppepris, men det er laaangt under det hun kunne fått for det. Kopp og skål går ofte for 150kr alene. Så her har vi 34 nye deler til Daisysamlingen, det er for godt til å være sant. Hurra!


Tekopper til høyre og kaffikopper til venstre.

Nå har jeg begynt å komme meg litt etter den intense og avsluttende perioden på skolen. Det begynner å gå opp for meg at jeg kan gjøre nesten hva jeg vil fremover, det er ikke til å tro. Tenk at jeg er ferdig studert. Hva nå, liksom? Jeg har så mange planer, men først skal jeg bare slappe av og nyte våren og møte venner jeg ikke har sett på lenge.