lørdag 30. april 2011

Levert!


I går leverte jeg masteravhandlingen min og stilte ut prosess og resultat i galleriet. Der skal jeg forklare meg for sensorene på onsdag. Det er rart. Ferdig studert. Jeg tror ikke det har gått opp for meg enda..


Jeg hang opp ferdige sider på veggen, her viser jeg overgangen fra kapittel til kapittel. Historien min er delt inn i fire kapitler som er illustrert med forskjellige fargepaletter. Hvert kapittel representerer en årstid siden historien utspiller seg igjennom et år, høsten 1989 til sommeren 1990.


Jeg har lagt ved storyboard, skissebøker, originaltegninger, testbøker og metodeverktøy som jeg har utvikla og brukt.


Noen oppslag fra høstkapittelet.


Et av tre storyboard. Her her jeg klistra opp frimerkeskisser som representerer en hendelse eller tilstand. Det er dynamisk sånn at jeg kan stokke om på hendelser, legge til eller fjerne.


Selve avhandlingen. Bundet inn med blod (helt sant), svette, dårlig tid, panikk og kasta inn i resepsjonen på slaget 12 i går, akkurat på fristen. De skulle ha liggi et døgn i press for å tørke, men ingen designer med respekt for seg selv leverer før tida. Her gjelder det å utnytte minuttene til fulle! Jeg kasta bøkene inn i resepsjonen i kor med mine 14 medstudenter. Sånn. ferdig. Nesten iallefall. Ingen flere netter med døgning. Da jeg la meg i går hadde jeg vært våken i 36 timer. Ikke godt. Vondt.

I dag har jeg vært ute hele dagen og kjent på våren. Eller sommeren. Terningkast 6!

tirsdag 26. april 2011

Fine glimt i en hektisk hverdag


Litt godteri må man ha.


Og smudi-fest på morgenen før jeg piler til skolen.


Farvel påske. Så ikke så mye til deg i år, men kanskje vi møtes neste gang du kommer forbi.

mandag 25. april 2011

BelønningNår man sitter på skolen og jobber hele påsken er det bra å gi seg selv en liten belønning. Min gamle mor har vært i Wien og hamstra påskegodter, da drypper det både påskeharer i hvit sjokolade og påskeharer med syntetisk honningsmak på meg.

fredag 22. april 2011

Lykken er en pakke med byttestoff


For en liten stund siden kom postbudet med en liten pakke med lykke til meg fra Vestablikk!
Som tidligere nevnt så synes jeg det er håpløst å fylle på tekstillageret sitt for tiden, alle er jo ute etter de samme tekstilene som meg i bruktsjappene og på loppisene. Da kan det vært lurt å gjøre et aldri så lite stoffbytte!


Denne biten var hovedgrunnen til byttehandelen. Jeg er stadig ute etter glade farger og mønstre, gjerne til barn.


Planen er å sy ei ny sommerskjorte til Loppa, med det grønne stoffet på brystdelen. Da blir han fin! På bildet har han på seg prøvelappen av mønsteret som jeg har finni i boka Børnetøj du selv kan sy som er fra 70-tallet, og som nylig har blitt trykt opp igjen!

torsdag 21. april 2011

Påskeservietter fra gamleda´rNoen fine motiver fra min barndoms serviettsamling som er funnet frem igjen. Alle er arva av min gamle mor, så her snakker vi motiver fra de glade 60-åra tipper jeg.

Jeg har pent lite bruk for lekre servietter her jeg sitter på skolen og leter etter motivasjon. Alle andre i hele Norge sitter på fjellet i den fine ullgensern sin og kaster kubber på peisen mens de mesker seg med påskegodis.

Buhuuuu!

-------

Easter napkins from the 60s.

mandag 18. april 2011

Påske?

Gratulerer til Tuppa-høne som har fått ei lita jente! Tuppe-Line og Tupp-André er stolte storesøsken.

Hva er greia med at alle har påskeferie?
Det har ikke jeg i år.
Sitter på skolen og lurer på hvor jeg skal starte.
Én innlevering unnagjort, én eksaminering igjen.

lørdag 16. april 2011

Sniktitt på min halvferdige bok


Jeg har lagd en prototype av boka som jeg jobber med på master´n. Det er en tegneserieroman som heter Mørketid, og er en selvbigrafisk oppvekstskildring fra slutten av 80-tallet da vi bodde i en militærleir i Finnmark. Skjoldet fra leiren, Garnisonen i Porsanger, pryder foreløpig omslaget.


Forsats


Tittelside


Boka er delt inn i fire kapitler, én for hver årstid. Hvert kapittel er illustrert i en egen fargepalett. Dette er begynnelsen på høstkapittelet.


I dette oppslaget kjører vi buss fra Porsangmoen til Lakselv for å gå på skole og barnehage.


Illustrasjonene i høstkapittelet er brun-gul-oransje.


Men så kommer vinteren..


..og da blir alt svart og blått. Og litt rødt.

Jeg blir nok ikke ferdig med det første, men leverer det jeg har har fått gjort så langt om litt, så får vi se om jeg ikke blir ferdig med hele sulamitten i løpet av et års tid. Teoridelen til oppgaven leverte jeg i går morges, etter å ha vært våken 30 timer i strekk. Etter innlevering feira jeg med akutt omgangssjuke. Nå skal jeg bruke påsken på å få klemt inn en del flere sider i historien min, og ellers scanne inn skissene og storyboardet og fylle resten av sidene i boka med. Og snart, snart, etter utstilling og avslutning, er det sommerferie!

Sommer!

Sommer over hver en vang, skjønne dager, lyse netter.

(Den siste der var en Wildenvey.)

mandag 11. april 2011

Helgas loppejakt, del 2


Det er jo sånn at når loppisen åpner må man velge sine kamper. Hvor skal man gå først? Det er mange steder jeg kunne tenke meg å være samtidig, i tekstilavdelingen, lampeavdelingen, hyller og barnemøbler er jeg alltid ute etter, men akkurat nå jakter jeg mest på porselen. Så jeg går rett mot porselenet. Etter å ha snappa til meg barneserviset fra forrige innlegg, gikk jeg rett på dette lokket her. Det lå der alene. Lokk uten skål. Akkurat det lokket jeg mangler til sildekrukka mi fra Figgjo!


Hva gir du meg! Snakk om flaks! Krukka kjøpte jeg på samme loppemarked i fjor, kanskje de endelig ble gjenforent etter et helt år fra hverandre. Det ble gjensysnglede. De feira med sin nye venn i samme serie, en platte. Alt fra serien Folklore som jeg begynner å få en pen samling av.


En fin knagg ble også min. Men det er litt mystisk, for den er helt lik de knaggene som var skrudd opp i huset til bestefaren min som lå like ved. Og huset solgte vi for et par år siden. Men jeg trodde mamma hadde skrudd ned knaggene og tatt selv? Glemte hun en? Har jeg virkelig betalt 5 kroner for min bestefars knagg? Dette får min mor, detektiven, finne ut av! Mammaer har svar på alt.


Da jeg etter 30 minutter kom meg til tekstilavdelingen var den renska for retrotekstiler. Jeg er en av de mange som er ute etter spraglete dynetrekk fra 60-tallet. Det virker køl umulig å få tak i for tiden. Jeg har fortsatt en del i mitt tekstillager, men det har jo ikke fått påfyll de siste årene virker det som. Men jeg fant noen halvgode biter og litt duker som jeg ser potensiale i.


Et par lopper til miniloppa.


Kopp fra Figgjo.


Dette bildet lyver litt, for mitt 50cm lange teak-fat kommer ikke til sin rett her. Men det er kjempelekkert! Veit bare ikke helt hva man serverer på sånne? Småretter? Telys? Sushi? Spagetti?
Sopplysestakene har jeg med misunnelse sett at andre har fått tak i, og endelig har jeg noen også! Jeg må jo ha det samme som alle andre, det er klart.


Smørskål fra Rörstrand i serien picknick. Lokket mangler, men det dukker sikkert opp på loppis til neste år. Jeg synes alt Marianne Westmann har tatt i er gull, så jeg blir alltid hoppeglad om hennes porselen kommer min vei!


Det blei også enda ei skål (ja, for det får vi aldri nok av) og en liten vase.

I tillegg blei det noen bøker, en fjong paraply, litt klær og noen mystsike broderte fyrstikkesker.
Har vi plass til alt dette? Svaret er nei. Overhodet ikke. Gleder meg til neste loppis! Og til vi har bytta bolig.

-------

Spring in Norway, flea markets everywhere. Some treasures collected from this weekend.

Apollo fra Stavangerflint

Jeg har vært på loppemarked! Hurraaaa! Mitt beste loppekupp ble dette barneserviset fra Stavangerflint, lagd av Inger Waage ca. 1970. Jeg har sett bilder av det både her og der på verdensveven og har ønska at det en dag skal komme min vei. Og det gjorde det! Kan man bli lykkelig av loppeporselen? Definitivt.Jeg gjorde mange andre kupp på lørdagens loppejakt, men det får jeg vise frem seinere. Nå er det livets harde realiteter som gjelder, masteroppgaven min nærmer seg innlevering, og her sitter jeg og blogger om barneporselen. Jeg får lete etter litt motivasjon. Den forsvant i helga.

-------

My best thrifted treasure this weekend, childrens dinnerware from Stavangerflint, made by Inger Waage ca. 1970.

fredag 8. april 2011

Rosiner og kåbbåier


I dag lar vi kåbbåier og andre figurer passe leiligheten et par dager mens vi fiser til Drammen en tur. Loppelars har hatt rosinfest i dukkesenga tidligere i dag, så de skal ikke sulte i helga disse plastfigurene. Det er tuska vekk rosiner i alle kriker og kroker.


Helga byr på loppejakt og forventningene er skyhøye! Loppemarkedet vi skal på var fjorårets store høydare. Duken på bildet er et loppekupp, og sukkerskåla tilhørte en gang mine besteforeldre.

God helg, og god loppejakt til dem som skal på det!

mandag 4. april 2011

Vårtegn


Et vårtegn sikkert som amen i kjerka, det spirer og gror i botanisk hage! Jeg erklærer herved våren for åpnet.


Et annet vårtegn er at påskekyllingene har begynt å kjøre bulldoser rundt i stua.

--------

Finnaly, spring in Oslo.