søndag 27. mars 2011

Stillstand


Det føles iallefall som stillstand. Stillstand på bloggen, stillstand på skolen. Det vil si, det går fremover på skolen, men det merkes ikke så godt. Akkurat nå må jeg skrive om og skrive ned og klippe ut og lime inn, og det føles som om hele masterprosjektet står på stedet hvil. Jeg vil ikke skrive, jeg vil tegne. Men hvis det jeg tegner skal ha noen mening bør jeg skrive først. Ha en plan og tanker bak.

Dinosauren på tidslinjen min har tatt på seg spøkelseshetta og nærmer seg faretruende to nærliggende trusler: «final draft sumblission» og «examination».

Gulp.

Men hvis man ser litt nærmere etter, så står det at jeg skal til Bologna først, i morgen faktisk! Hurra!


Min vanlige arbeidsplass har fått hard konkurranse fra mitt nye favorittsted..


..en sofa på biblioteket! Siden jeg bare skriver for tida kan jeg like godt sitte i en sofa. Og så har vi fått verdens fineste bibliotek på skolen.


De har tatt vare på de gamle katalogene. De er så fine!


En annen ting som har blitt tatt vare på er denne sofaen fra SHKS (Kunst- og Håndverksskolen) som står ved inngangspartiet. Tja, ikke så lett å se at det er en sofa i tre, men fin utskjært logo har den i alle fall.


Fra sofa i tre til benk i.. ull? Henrik og Joachim har lagd av ullpledd. Blant annet. Den står i klasserommet vårt, litt sånn henslengt ved utgangen.
Det har vært så stille i klasserommet den siste uka. Halve MA design er på tur. Og den andre halvparten er i innspurten på mastern, så mange er i verkstedene eller på pøbben. Nydelig med litt stillhet!


På plassen til Ane minner kaninillustrasjonen til Adrian meg på at tiden går.

Tikk takk.

onsdag 16. mars 2011

Fine ting som har kommet min vei


En kork


Lotte-fat fra Figgjo Flint


Serviettringer etter besteforeldrene mine


Teskjeer fra samme sted. Jeg vil ha flere! Men hvor finner man det?


Et slags gryteunderlag og serveringsfat i ett


Liten tallerken til Loppelars

Snart loppesesong og snøen smelter. Utekaffi i sola med teppe rundt livet. Utepils? Nei, ikke helt enda. men snart!
Litt mer opplagt for hver dag som går, og litt mer panikk for masterinnlevering for hver dag som går.

tirsdag 15. mars 2011

Detaljer, detaljer

Det er bare detaljer, men detaljer har så mye å si. Dagen i dag gikk til detaljer. Det er noen illustrasjoner jeg ikke er så fornøyd med, så da fikser jeg litt på detaljene for å gjøre dem bedre. Heldigvis er jeg en kløpper i photoshop! Limer inn og visker bort alle spor.


Alf? Her? I min blogg?


Sengetøy?


Meitemark?


Ai ai ai...

Mye rart som skjer i serieromanen min for tida. Jeg har begynt å få tegnenakke, krampearm, prikkende fingre og stivt blikk. Snart slutten på en lang utdannelse, og begynnelsen på en lang karriere.. som meitemarktegner?

fredag 11. mars 2011

Fredagsdansen


Dansedama har tatt på seg fredagsantrekket. Hun skal danse hele natta lang mens hun drikker sangria og rister på rompa.


Jeg, derimot, skal krysse dette torget i morgen tidlig klokka 07:21. Da kommer jeg med Timeekspressen. Jeg må stå opp 05:40. Det er vondt å ha lørdagsjobb. Når man er student er det lurt. Men nå som jeg snart er ferdig med studiene har jeg sagt opp. Én måned igjen, kanskje jeg må ekspedere 300 kunder før det hele er over. Jeg har jobba der i mange år, har vært en evig student. Men nå skal jeg snart stå på egne bein. Det er litt deilig og litt vemodig. Slutte på Kunsthøgskolen! Mitt andre hjem, skolen i mitt hjerte, med verdens fineste og rareste medstudenter, alle stereotypene på de ulike linjene, alle verkstedene, alle festene, det beste biblioteket, de teiteste kranglene, de heftigste diskusjonene, og tenk på alle de tusenvis av ideer som klekkes ut eller tørker inn på denne skolen.

Sukk.

(Bildet er en gave fra kjæresten min den første jula vi var sammen. Ingen juveler eller godlukter her i gården, nei!)

onsdag 9. mars 2011

Egenproduserte glansbilder


Dette er en gammel forretningsidé som aldri går av moten. Det er vel over 6 år siden jeg lagde det første arket av "Diktatorer og Tyranner"-glans. Det er dessverre mange blodtørstige og gullhungrige ledere å ta av, så her tok jeg med noen klassikere som er lette å kjenne igjen: Josef Stalin, Nicolae Ceauşescu, Ayatollah Khomeini, George W. Bush, Adolf Hitler, Osama Bin Laden, Kim Il-Sung og Benito Mussolini.


Jeg har malt alle portrettene med akrylmaling, scanna inn, printa ut og skjært ut. Emballasjen har jeg kopiert fra Litor. Det tar tid å lage hver enkelt, men har alltid vært en hit på skolens julemarkeder. Jeg fikk solgt unna diktator-glans lenge før julekorta mine.


De er glad i alt som glitrer disse lederne, vel, i alle fall en del av dem. Litt sølvglitter er på sin plass.


Noen år seinere dukka en ny glansbildeidé opp. NOKAS-ranerne.


Jeg er grådig lei av at media til stadighet fremstiller disse bandittene som helter.


De har fått mye oppmerksomhet i form av portrettintervjuer og side opp og side ned der de snakker om seg selv, viser frem håpløse malerier de har malt på cella, bryllupsbilder fra fengselet, forteller om drømmer og fremtida, de ufarliggjøres og blir nesten kjendiser. Jeg veit det finnes noe godt i alle, og disse guttene er jo ikke først og fremst banditter. Men uansett synes jeg vi ikke skal glorifisere dem og glemme hva de har gjort.


Jeg har andre ideer for nye glansbildeserier, så vi får se om kolleksjonen utvides etterhvert. Til våren skal jeg produsere opp en del for salg igjen, det er en stund siden jeg har hatt noen på lager nå.

Men først skal jeg ro i land en mastergrad. Det er krampeakrig tegning og skriving for tida, det er heltisk, men foreløpig koser jeg meg. Det er så gøy når man begynner å se resultater av alle arbeidstimene man har lagt bak seg!

------

Homemade scraps, «dictators and tyrants», and the «NOKAS-robbers». (They robbed NOKAS, Norwegian Cash Service, in 2004)

onsdag 2. mars 2011

I Linnosaurens hule

Vi bor i verdens minste leilighet. Ca 50m2 har tre personer å boltre seg på, 4 etasjer over byen sitter vi i vår lille hule og følger med. Men liten plass hindrer oss ikke i å dra inn nye skatter og gammelt skrot! Åhåhå, neida.


Som den fine sofaen vår. Et loppekupp av første klasse, hesten er også kjøpt for en flis og ingenting på et loppemarked. Som jeg gleder meg til loppesesongen starter igjen!


Tekstilen fant jeg på Etsy, knotten på Anthropologie og bordet har tilhørt besteforeldrene mine. Eller oldemor? Dette bordet brukes til alt. Sybord, databord og spisestuebord.


Denne lampa er ikke lett å ta bilde av, men jeg kan fortelle at den er både kul og lekker. Perfekt! Jakta ned på Åskollen loppemarked i høst, men den var ikke av den billigste sorten. Siden de har fått rykte på seg til å være norges beste loppemarked opererte de likegodt med 200kr for alle lampene på åpningskvelden en fredag. Pruting ikke tillatt. Makan! Men lampa måtte jeg ha, okke som. Min gamle mor som var med lo og sa at det ligna på en "tante Jenny-lampe", hva hun nå mente med det. Men da vi kom hjem og satte i kontakta måtte hun innrømme at den var ganske fin.


Prikkeboksen var ikke billig den heller, men det var dansedama! Jeg tror jeg fikk den i gave, så den var faktisk gratis! jeg samler nemlig på dansedamer. Jeg har kanskje 10 stykker, og én liten tynn dansemann med sprettrompe. Men de tar en pause i kjelleren inntil vi finner oss et palass på landet, da kan vi ha et helt rom bare med dansedamer (og mann).


Endelig har vi også fått oss ei skoleplansje! Alle andre har sånn, da vil vi også ha. Plansjen var en gave fra Krussetull som hadde kommet over et parti som skulle på dynga. Makan!


Min minisamling med dådyr. Samling og samling, Fru Blom. Jeg har tre stykker. Perfekt antall for denne hylla.


Hva ser dere på, nysgjerrigperer?


Små bokser og plastmonstre er gjengangere hos oss dinosaurer. Dessverre har vi vært nødt til å gjemme bort en god del av monster- og drageflokken i kjelleren, men de skal også få sitt eget rom når vi flytter. Jeg lover! Ikke vær sur på meg, drage-Lars og venner!

Her har fire hjørnetenner, dobbel ørebetennelse og ei sprukket trommehinne stikki kjepper i hjulene våre de siste to ukene, men den lille røveren er på bedringens vei og tar seg en lur i skrivende stund. Den slitne mamman har hatt travle skoledager i tillegg, og landstrykerpappan går ned for telling på jobben akkurat nå, da har han også blitt syk. Akk o ve! Heldigvis har det blitt mars, så nå gjelder det å holde motet oppe. Og nå skal jeg ta en runde for å se hva alle andre har blogga om de siste dagene, krysser fingrene for at soveloppa sover litt til.