torsdag 14. juli 2011

Alle snakker om været

Er dette dårlig vær?
Hver sommer snakkes det om hvor katastrofalt dårlig sommeren er. «Det har ikke vært så kaldt siden krigen», «Det er nedbørsrekord denne sommeren», «I går måtte jeg ta på meg ulljakke og drikke te». Seriøst?!? Er det dårlig sommer i år? Jeg har stort sett vært i Oslotraktene og ei uke i Grimstad, og jeg har hatt en fantastisk sommer med fint sommervær. Ja, det har regna noen dager, men det er bare koselig. Det har vært skyer og det har vært gufsete, det har vært vind, det har også vært vindstille, massemasse sol og vi har bada i sjøen flere ganger og spist ute morgen og kveld. Og dette er en dårlig sommer? Hva er en bra sommer? Er det 30 grader, vindstille og flambert hud? Er det å ikke få sove om natta, bare kveile seg i lakenene sine? Jeg merker at jeg blir både provosert og engasjert, jeg skulle bare skrive en setning om dette, så blei det flere. Hvis du lurer på hvem som påstår at det er en dårlig sommer, så kan jeg avsløre at det er venner, familie, kolleger og avisene. Surpomper! Det er jo supert sommervær. Perfekt norsk sommer. 


Jeg skal si dere en ting, de siste somrene har jeg vært hos mine foreldre som bodde i Chesapeake i Virginia (Junaiten), og der var det varmt. Det var så varmt at man ikke kunne være ute mellom klokka 11 og 15. Da bare bobla det i huden og lungene klappa sammen. I Norge kan man i alle fall være ute. Og det har jeg vært. Og det har vært bra vær.
Annet som er bra: disse typene. Som grafsik designer blir man veldig glad når man ser fine skilt. Jeg liker fargene, sperringen, den merkelige plasseringen og formen på bokstavene, særlig S-en. 


Dyreparken i Kristiansand, ikke bare moro for de små, men kanskje aller mest for de store?

Små klær og små føtter som tørker.
En liten frosk, så liten som en pekefingernegl.

Årets første blåbær.

Sommeridyll i Grimstad.

Det blir ikke mye jobb og kreativ utfoldelse i ferien, så det er bare feriebilder å vise frem akurat nå. Eller, det er nok flere ting jeg kunne vist frem, men jeg er veldig i feriemodus for tiden. Så da får det gå i frosker, blåbær og fint vær.

3 kommentarer:

 1. Flotte sommerbilder!! Jeg har jo også bodd i et skikkelig varmt land, etter 13 år i Hellas finner jeg regnfulle dager i Trøndelag bare sjarmerende!

  Vet ikke om du så det, men jeg lånte et bilde fra bloggen din til en liten skrytemail. Jeg synes de brosjene dine bare var rålekre!! Her er innlegget: http://maratonjenta.blogspot.com/2011/07/inspirert-av-cathrineholm.html

  Ha en finfin sommerdag!! Hilsen, Maratonjenta!

  SvarSlett
 2. Godt sagt om været! Her på hytta med mamma og pappa er været tema for diskusjon minst fem ganger om dagen. Og så godt vi har teknologien, slik at vi kan gå inn og sjekke både Yr og Storm samtidig for å sammelikne! Når vi i tillegg tar med værmeldingen på tv så har vi etterhvert blitt ganske gode til å spå været selv. Men det stemmer jo nesten uansett aldri og betyr ganske lite for oss som har et lite rusketroll vi uansett må holde unna sola. Og med så lang "ferie" er vi kanskje enda mindre opptatt av det. Men vi snakker om det likevel.

  SvarSlett
 3. Vet du hva jeg tenkte akkurat det samme i dag. Jeg tenkte driiiit i været da, du fåkke gjort no me det alikkavææææl. Dessuten, jeg har bada og svømt tre dager i uka hele sommer. Digg i rufsevær også. Da er det ekstra godt å ta på seg klær og raggiser:). Fantastisk sommer har det vært og hva er alt maset om at sommeren er over? Hva skjedde med sensommer i august? Oh så bra det var å få det ut ;D puh godt å tenke på noe annet, og normalisere nå som det stormer rundt oss. Ha en fortsatt strålende sommer Linn. Miss you! Love Marianne

  SvarSlett