onsdag 8. juni 2011

Avgangsutstilling

For ei uke siden var avgangsutstillinga vår på Designfakultetet på KHiO! Nå er jeg heeelt ferdig. Ferdig ferdig. Sånn her så mine fire meter veggplass ut. 2 års arbeid kokt ned i noen bilder og noen figurer skåret ut av sponplater. Da jeg satte sammen hele greia kom læreren min bak meg og sa «Oh, Linn!» Og jeg «bare OH, NO! Is it too much?» Og han bare «Yes! It is! But it´s ok, it´s you.»

Det starta nemlig ganske reint og hvitt. Men så begynte de hvite trærne å få farge, og det ene førte til det andre.


Jeg brukte halvannen dag på sette sammen hele greia. Dette er altså i søylegalleriet på Kunsthøgskolen.Jeg rakk nesten ikke å male ferdig jenta før åpninga, men rakk det akkurat. Glemte fregner. Det er meg da jeg var 9 år. Fniiis! Tegneserieromanen min er jo en oppvekstskildring. 3D-figurene lagde jeg bare fordi det gjør seg i utstillingssammenheng, visuell kommunikasjon blir veldig ofte flatt når det stilles ut i gallerier. Så litt 3D gjør seg.


Noen utdrag fra historien presentert på veggen.

Miniloppa syntes det var mye spennende, frekk og spekulativ design å se på.


Bente har lagd en kleskolleksjon, jeg synes bildene til kolleksjonen blei så fine! Anders har lagd et sitteredskap i form av "stokk og fjøl" som skal settes sammen.


Skjeggen forklarer Carl Penal om plakatformelen sin, og Ingrid som har jobba med lek i design har alle de fineste og mest sjarmerende prosjektene.

Nærmere midnatt måtte dekanen ut og ri på en hest funnet på rekvisittlageret, og Kari tok 10 kroner turen.

Et par dager seinere måtte alle spor fjernes.

Jeg angrer skikkelig på at jeg ikke tok flere og bedre bilder av alle i klassen sine arbeider, jeg skravla nok bort alle anledningene. Men man kan gå inn på siden vår www.designavgang.no og lese mer om arbeidene.

Nå har vi pakka ut av klasserommet. Ikke mer skole på meg, og det er greit kjenner jeg. Det har vært litt av en vår, hektisk, stressende, morsom, rar. Nå venter voksenlivet, for meg betyr det hard satsning på enkeltpersonforetak i første omgang, så får vi se hva tiden bringer. Jeg håper den bringer regnbue med gullkiste i enden. Trenger ikke være mange gullmyntene der.

Piffen har gått helt ut av meg den siste uka, det føles som om alt jeg gjør er å rydde og hoste, men nå har jeg begynt å få gang i maskineriet igjen. Jeg er en litt sånn av-og-på-blogger og bloggleser, men tenkte jeg skulle bli flinkere til det i fremtiden. Og så skal jeg begynne å jobbe med alle de utallige forretningsideene mine. Og starte tegneserieblogg sammen med 3 damer av den fineste sorten.

3 kommentarer:

 1. Gratulerer! Hvem var det som sa: For meget av det gode er akkurat passe? Noen ganger er det det !

  SvarSlett
 2. Gratulerer! Utstillingen så kjempefin ut. Og lykke til med voksenlivet:)

  SvarSlett
 3. Veldig gøy å se iallefall bilder av den ferdige utstillingen! Synes det var rart at det sto så kort tid, ellers hadde jeg tatt en tur.

  Ser ut som om dere har gjort veldig mye fint, gleder meg så til å ta en skikkelig kikk på boka di altså :-)

  Velkommen inn i de voksnes rekker. obs obs det derra studielånet skal faktisk betales ned igjen har jeg oppdaget...

  SvarSlett