mandag 9. mai 2011

Ekebergmarkedet


Endelig! Årets begivenhet for skattejegere var på lørdag. Det er Norsk Veteranvognklubb som har markedet, først og fremst for privatpersoner som stiller ut biler og selger bildeler, biler og motorsykler. Men det blir også omsatt drøssevis med antikviteter og kuriosa, altså skatter.


Dette er nok ikke stedet for å gjøre de aller største loppekuppene, men det er mulig å få ting til en røverpris her også. Dette er en gylden mulighet for samlere om det er spesielle ting man er ute etter, og de fleste som har satt opp boder er fullt klar over den kommersielle verdien på det de selger. En gammel lærer av meg (Kai Gielseth) som er den største skrotnissen jeg veit om sier «Når det er Ekebergmarkedet, så gjelder det å begrense seg. Man må tenke at man skal KUN bruke 25.000,- og så tar man med bare det». Uansett. Jeg stilte med 1000kr.

Bildet er tatt i et område med brukte bildeler, da skattebodene dukka opp glemte jeg helt at jeg hadde med kamera.


Her venter jeg på bussen ned til sentrum med tunge poser. Jeg fant skatter! Og jeg brukte ikke opp 1000-lappen min. Men nesten.


Sånn i 14-tida begynte en del boder å sette ned til halv pris. Da fikk jeg dette Inger Waage-fatet (Stavangerflint) til 35kr.


Denne var merket Ceramica Franco Pozzi (Italiensk merke), og jeg ga 15 kroner for den!


Jeg samler på A la Carte fra Figgjo (ca 1960), og dette fatet med grisen har jeg ønska meg lenge. Måtte betale litt for det, men det er det verdt!


Og så fikk jeg meg min første Cathrineholmkjele! Var bittelitt slitt, og hadde et par skjønnhetsfeil, så jeg fikk den ganske rimelig. Hurra! Har noen emaljerte fat fra før, men ingenting i lotusmønsteret.


Det jeg kikka mest etter var Daisy-serviset fra Figgjo Flint. Fra før har jeg sanka inn disse delene her og der. Men jeg fant ingenting. Gikk og gikk og kikka og kikka. Ei fløtemugge. Pffft, men den har vi. Jaja. Så tusla jeg mot bussen. Og da så jeg at det var noen boder helt i enden, ytterst ut mot gressletta, som jeg ikke hadde sett før. Og der var det! Daisy! Hele bordet var fullt. Etter litt prating sa hun at jeg kunne ta alt for 600 korner. Solgt til kvinnen med blomstret kjole! 600 er ingen loppepris, men det er laaangt under det hun kunne fått for det. Kopp og skål går ofte for 150kr alene. Så her har vi 34 nye deler til Daisysamlingen, det er for godt til å være sant. Hurra!


Tekopper til høyre og kaffikopper til venstre.

Nå har jeg begynt å komme meg litt etter den intense og avsluttende perioden på skolen. Det begynner å gå opp for meg at jeg kan gjøre nesten hva jeg vil fremover, det er ikke til å tro. Tenk at jeg er ferdig studert. Hva nå, liksom? Jeg har så mange planer, men først skal jeg bare slappe av og nyte våren og møte venner jeg ikke har sett på lenge.

3 kommentarer:

 1. Så mange fine funn!
  Gratulerer med første Lotus! Veldig mange av mine har også noen skjønnhetsfeil, men det synes jeg faktisk ikke er så farlig:-) Det er bare crazy samlere som er pirkete.
  Det ala carte-mønsteret var jo bare knallkult. Aldri sett det før.
  Og alle Daisy'ene er virkelig en fryd for øyet.

  Skjønner godt at du er storfornøyd med fangsten:-)
  Ha en fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 2. Masse fint, gitt. Heldig!

  Og ikke minst er du heldig med følelsen av å ha alle muligheter. Deilig. Men en velfortjent pust i bakken høres ikke så dumt ut først.

  :)

  SvarSlett
 3. Gisp!!! Jeg hadde en del kommentarer klar til bildene dine, men alle glapp da jeg så en ENORME Daisy skatten din!! Er det mulig!!?

  Jeg samler også på det, men er ikke flink til å snuse dem opp- men for ikke lenge siden fikk jeg Daisyfat av bestevenninnen min Pafrika som gjorde et lignende kupp som deg... Men jeg var overbevist om at hun var den eneste i landet som klarte det kunststykket, og så viser det seg at dere er to :)

  Gratulerer!!!

  SvarSlett