torsdag 13. januar 2011

Lopper i blodet og lopper på rommet


Her bor Villum, en liten fyr med mange lopper i blodet! Han har sakte men sikkert fått rydda ut alle tinga til mamman og pappan sin og flytta inn sine egne.


Villum digger loppeskatter og arveskatter. Her er ei loppehylle med arvekåbbåier. De har tilhørt gammelonklene hans og har knekt både armer, pistoler og hoder i heftige dueller og slagsmål i saloonen.


Her er vennene hans og andre rare ugler. Ugleputa, et utsøkt stykke ugle sydd og silketrykt av banale Marthe Samuelsen, tilhører egentlig stua, men han fikk låne den til fotosjuten. Den andre ugla har illustratør og altmuligkvinne Henriette Nilsen lagd.
Å, nå kom jeg på «Ugledikt» av Arild Nyquist, det som begynner sånn:

Hallo, langt der inne i skogen?
Er du der, langt inne i skogen?
Gjemmer du deg, langt, langt der inne i skogen
og ikke vil komme ut?Nei, nok om ugler. Over uglene svever øyenstikkerne og diverse utrydningstruede arter..


..og over dvergene svever elefantene.


Og der har vi et nærbilde av de skumle som sitter høyt oppe og følger med på alt som skjer i rommet. Nå tenker du kanskje at den krysningen mellom kanin og baby ikke er så skummel? Men den er det. Han helt til høyre er ikke skummel, bare dum.


Bak alt lyset ligger Tøyen og inni lyset står en rullende marihøne som visstnok sier brrrrom brooom.


Inni settekassa har det jammen sniki seg inn noen ugler der og. De er etter min bestemor som var en dedikert og etterhvert en lei uglesamler. Ikke moro når alt du får til bursdag og jul i flere år er ugler.


- Hva sier sebraen?
- Bæææææ!
- Hva sier elgen, da?
- Bææææ!I lekehjørnet er en samling av alt som er populært for tida: bilgarasje (brrrrom brrrrom), dukkeseng (er til å stå i), vov vov, biler (bij!), kofferter med hemmeligheter og puslespill (ganske vanskelig). Bildene er etter meg og mamma, soppbildet er lagd av illustratør Ida Larmo og fortjener egentlig et eget hedersbilde for det er så fint, og silketrykk med Ibsen-motiver har jeg jammen lagd sjæl!

På bloggen NIB er utfordringen å vise frem barnerom denne måneden, jeg anbefaler alle som har barn å ta en titt innom for å se hvor utrolig mange fine barnerom det er der ute i det ganske land. Inspirasjon i lange baner!

4 kommentarer:

 1. Åh, for ett fantastisk fint barnerom! :) Masse kule leker og fine farger - en barnedrøm :)
  Ha en finfin dag Ü
  *Eli

  SvarSlett
 2. Så utrolig fint rom han har :-) Heldiggutten! Er det arbeidsrommet som har måttet vike? Og hyggelig gjensyn med herr ugle og er ikke også herr skumlebabykanin min kreasjon? Er ikke sikker her, men den så litt kjent ut. Eller var det du som laget den kanskje? Gikk litt fort i svingene på den lille symaskina, har fått voksen symaskin nå da.

  SvarSlett
 3. Morsomt at du vil være med på min GiBort! Kul blogg du har, kan man ikke legge seg til som følger?

  SvarSlett
 4. Takk for det :-)
  Joda, jeg har ordna en sånn følger-greie på sida min nå!

  Fortsatt litt blogg-amatør, men har planer om å bli bedre!

  SvarSlett