torsdag 22. juli 2010

Sommer på hytta

Vi har vært på hytta på Ustaoset noen dager. Ei typisk norsk hytte full av sjarm og rare ting.English:
We have been at the mountain cabin for a couple of days. A typical Norwegian cabin at Ustaoset with lots of charming details.

onsdag 7. juli 2010

Beste skattejakt noensinne! / Best treasure hunt ever!

Nå må dere ikke svime av, for nå skal jeg vise frem de fantastiske funnene fra min siste skattejakt! De er så fine at det er ikke til å tro. Det var så mye der, og jeg kunne kjøpt så mye mer. Men begrensning er også en kunst, så jeg får kose meg med det jeg plukket ut med stjerner i øynene. Vi har vært på ferie i USA, så alle skattene er funnet der.


Vi trengte nye glass, og jeg har lenge tråla norske loppemarkeder for noen fine og billige uten hell. Og nå fant jeg disse i Junaiten!


Og disse.


Og 8 av disse!


Disse plastboksene skulle butikkens innehaver (ei gammel skrulle som kalte meg darling og bare snakket om kreftoperasjonen sin) bare ha 1$ for. Hallo, 6 kroner liksom? Ok. Glassene var også svinebillige, de var stua bort i et støvete hjørne langt inne i butikkens endetarm.


Denne pyrex-formen var ikke like billig, men lekker er den.


Soppformet kakeboks må man ha. Og rådyr.


Jammen fant jeg ikke en rull med samme soppmotiv på også! Det er sånn klistretapet de brukte nedi skuffene for noen tiår siden.Er ikke helt sikker på hva jeg skal bruke den til enda.


De syv små dverger ble jeg også den lykkelige eier av, men her skurrer det litt. To har en lik kompis, det vil si at jeg mangler to. Og så er det én av dem som tilhører en annen serie, så egentlig mangler jeg tre. Men det gjør ikke noe.


En vintagetapet har også blitt min, og den måtte jeg punge ut et par hundrelapper for. Men den er 12 meter lang og skal spares til vi får oss nytt hjem, kanskje om et år?


Til slutt kan jeg vise frem noen bokser som jeg har tenkt å ha frokostblanding eller knapper i. For eksempel.
Lykke lykke lykke!

I`ve had my best treasure hunt so far, I found everyting on my vacation in the US. Everything except the wallpaper was thrifted at the antique shops on Military hwy in Chesapeake VA. The best thing about thrifting in the US is that I find things I never would find in Norway, and cheap things that is very expencive in Norway.