mandag 31. mai 2010

This is it

Skolen min, Statens håndverks- og kunstindustriskole, ble en del av Kunsthøgskolen i Oslo i 1996, og da ble det besluttet at vi skulle flytte ut av den erverdige og majestetiske bygningen i nyrenessansestil som har tilhørt oss siden 1903. Samlokalisering kalte de det. Siden da har bygget forfalt, men vi som har hatt dette bygget i Ullevålsveien som vår arbeidsplass har elsket det. Bygingen lever, forfaller og har tjukt av historie i veggene, vi har hatt tilholdssted der i 106 år! Men nå er det over. Vi skal flytte. This is it.


I forrige uke var det gravøl. Den avdøde (bildet) fikk besøk av pårørende som var samlet en aller siste gang for å skåle i glassene og sørge. Flere fantastiske bilder fra vår aller siste offisielle dag i Ullevålsveien 5 kan du se om du trykker her.


Vi samles til fest en aller siste gang i skolens bakgård.


Fredagsbaren selger sin siste øl.


Max forlater festen for siste gang, men det ser ikke ut som om han sørger?


Dagen derpå, bygget er tomt og forlatt, baren er tom.


Minner som snart blir kastet henger igjen på veggene.


Er det noen der inne?


Byantikvaren har merka det som skal tas vare på.


Veien ut.


Aller siste gang ut døra i Ullevålsveien 5. En epoke er over.

Men, det kommer en ny! For vi skal gjenoppstå! Til høsten flytter vi inn i Nye Seilduken på Grünerløkka, og det skal bli så bra, så bra. Ny arbeidsplass og blanke ark. Jeg gleder meg!

My school is moving after 106 years in the same building. We are sad, but happy. A new start in a new building will be good!

torsdag 13. mai 2010

Mer porselen

Jada, jeg har vært på skattejakt igjen. Det er jo loppesesong, må vite! Jeg løp en rask tur innom Ekebergmarkedet i helga, rask fordi jeg skulle i konfirmasjon etterpå. På 50 minutter fikk jeg plukka med meg noen skatter til samlinga, jeg begynner seriøst å bli hekta på å jakte på enkelte serier fra Figgjo Flint og Stavangerflint.
Jess jess jess, endelig fikk jeg fatt i et par sett med kopp, skål og tallerken i serien Daisy fra Figgjo Flint! Dette har jeg lett etter lenge.
Jeg er også ute etter serien A la Carte fra Figgjo Flint. Hadde bare ei ildfast form fra før, og nå fant jeg et lite sausnebb også. Trippel salto!


En fløtemugge i srerien Astrid fra Figgjo Flint var heller ikke å forakte.

More porcelain! These are the results from this weekends treasure hunt, more Norwegian mid-century porcelain. I`m a happy collector!

onsdag 12. mai 2010

Le storie di Cecilia


Her er ei bok jeg fant på en av mine mange skattejakter, ei italiensk barnebok fra 50-tallet. Den har kjemperare illustrasjoner og nydelig håndskrevet typografi, en riktig liten perle av ei bok. Men hva er det egentlig som gjør at den er så typisk for 50-tallet? Er det streken, motivene, fargene eller komposisjonen? Alt spiller nok inn her. Sjarmerende er den i alle fall!


Det er en person som lærer seg italiensk som har kjøpt boka, for det er notert norske ord her og der.


Hasteløsning for å rette opp en skrivefeil før trykk?

Beautiful italian children's book from the 50s I bought at a flea market.