onsdag 28. april 2010

Grønne fingre / Green fingers


Hvorfor dør absolutt alle plantene våre? Hvor vanskelig kan det være å holde liv i ei plante? Vi får det ikke til. Denne blomsten døde i det den passerte dørterskelen til leiligheta vår. Jeg skjønner at det er mye sesongplanter som ikke varer så lenge, men det virker som om det er mest våre grønne fingre det er noe galt med. Eller, grønne fingre har vi tydeligvis ikke.

Men døde planter kan brukes til så mangt. Skjulested for snikskyttere for eksempel.

Why do all the plants we buy die? We definitely don´t have green fingers. But dead plants can be used as many things.

tirsdag 20. april 2010

Helgas loppefunn / This weekends treasure hunt

Loppesesongen har startet, og jeg er i god gang med skattejakta. Jeg har vært på noen ganske glisne jaktmarker så langt denne våren, men på lørdag kom endelig drømmemarkedet! Jeg blei helt svimmel og yr! Så mange fine lopper til en latterlig billig penge, fy fela! Jeg jobbet meg målbevisst rundt og sopa raskt inn det jeg var på jakt etter. Det er helt utrolig at så mange mennesker jakter på helt andre ting enn meg!

Flea market season has started, and this weekend I hunted for new treasures. We were at the perfect flea marked, and the strange thing was that no one hunted for the same things as I did. I ended up with lots of vintage porcelain and many other objects, and it was so cheap! I´m happy!
Sildeskål fra Figgjo Flint, «Folklore»


Veggklokke fra Kienzle for den nette sum av 10 kroner!


Jeg fikk én ny del til serien «Good morning» fra Stavangerflint, ei dyp skål. Serveringsfatet hadde jeg fra før.


Nydelige krus..


..og nydelig hus til mine juveler.


Jeg fikk noen deler av serien «Astrid» fra Figgjo Flint. Kjelen ble donert av ei venninne som samler på en annen serie.


Verdens lekreste paraply fra Knirps, og den er helt ubrukt!


Endelig fant jeg koppen som hører til et fat jeg har fra før. Men jeg fant enda et fat også, så jeg mangler fortsatt en kopp. Nå veit jeg i alle fall hvordan den ser ut. Dette er også fra Figgjo Flint, dronningen av porselen!

Lykken er å ha pose på pose med rykende ferske skatter mens man sitter på loppecafeen og drikker sur kaffi med hjemmebakt formkake til. Mmm.

(I tillegg fikk jeg meg en Stokke tripp trapp stol, mange bøker og litt annet rask, alt for ca 500kr!)

mandag 19. april 2010

Endelig vår! / Finally spring!

Aldri har jeg venta så mye på vår som i år. På slutten føltes det ut som om jeg holdt på å råtne innvendig. Og når du tror at du ikke holder ut lengere, så kommer den, Våren! Hvis vi ikke hadde noen vinter, ville ikke våren vært så deilig. Det verste med å bo i Norge er vinteren, og det beste er våren. Herrrlige vår!

I've been waiting so long for this spring I almost died, but finally it's here! The worst thing about living in Norway is the winter, and the best thing is the spring. But if it wasn't for the cold winters, the spring wouldn't feel so lovely!

tirsdag 6. april 2010

Alpha-Bits


Da jeg var i Junaiten for et år siden kjøpte jeg ei pakke med Alpha-Bits frokostblanding. På pakka står det "Go ahead.. PLAY with your FOOD"! Midt i blinken, tenkte jeg da. Jeg ville gjerne leke med maten min. Skrive morsomme ord, dikt og beskjeder til samboeren min. Nå har jeg endelig fått åpna den, etter et års tid i hylla. Jeg satte meg tålmodig ned for å sortere bokstavene.


Jeg har gravd meg igjennom hundreogørti bokstaver, mange hele, men flest knuste.


Til å begynne med var jeg optimistisk, og det var gøy at bokstavene var så forskjellige selv om de kom fra samme form.


Etter hvert skjønte jeg det. At det var veldig mange av én bokstav, mens andre mangla.


Hva skal jeg med 500 A-er og B-er når jeg mangler for eksempel M og N? Hvorfor kan de ikke gjøre en anstrengelse for å blande bokstavene i pakkene bedre? Nå begrenser det seg hva jeg kan skrive, og det blir i alle fall ingen dikt eller beskjeder til samboeren. På andre siden av jorda sitter det kanskje en som leker med maten sin, og som har flust av E-er, M-er og N-er, men som mangler A og B.A year ago, I bought this pack of Alpha-Bits cereal. I was planning to write nice words, poems and messages to my boyfriend. But there are characters missing! I´m not able to write anything that makes sense.