mandag 29. mars 2010

Skatter fra Figgjo Flint / Treasures from Figgjo Flint

Her er resultatet fra min siste skattejakt! Jeg er stadig innom de samme butikkene for å se om det har kommet inn noen nye skatter, og jammen har jeg flaks noen ganger. Denne gangen har jeg funnet en liten tallerken fra Figgjo Flint og to serveringsfat fra samme produsent. Jeg er dritfornøyd!


Denne tallerkenen mangler koppen som hører til, men jeg aner ikke hvordan den ser ut. jeg får være på utkikk!


Jeg aner heller ikke hvilket år dette mønsteret kom ut, men de gamle TV-apparatene i dekoren gir oss et lite hint.


Jeg har sikla på Daisy-serien fra Figgjo Flint lenge, og endelig ble to serveringsfat mine. Nå er jeg ute etter resten!The results from my latest treasure hunt. I visit the same vintage stores over and over again to see if new treasures have arrived. This time I found really nice plates from Figgjo Flint. I´m happy!

søndag 21. mars 2010

♥ Tøyen ♥


Dette arket hang på ei oppslagstavle der jeg bor, på Tøyen i Oslo. Noen er glad i Tøyen. Det er jeg òg.

Tøyen is the name of my neighbourhood in Oslo. Someone loves Tøyen. So do I.

søndag 14. mars 2010

Nymalt bjørkeskap / Freshly painted cupboard


Endelig har jeg fått malt det gamle bjørkeskapet som har stått i garasjen til besteforeldrene mine i en årrekke og støva ned! Det var ikke særlig ettertrakta da dødsboet skulle fordeles for halvannet år siden, men vi tok det med et håp om å gi det en ansiktsløftning. Nå er det feiende flott i sin nye turkise prakt!


Jeg må jo være ekte interiørblogger når jeg først blogger om interiør, så her er det et lite heldig "før"-bilde. Jeg har begynt å male dørene hvite, men slutta da jeg fikk en ny idé. Og godt var det.


Jeg har også malt et speil som var dødsdømt og på vei til dynga, men nå har vi gitt det evig grønt liv.

I´ve painted an old cupboard found in my grandparents garage, and it looks smashing!

fredag 12. mars 2010

Mitt beste bruktfunn / My best vintage treasure


Denne veska fant jeg i ei bruktsjappe i Richmond i USA. Da jeg gikk inn i butikken så jeg den med én gang, i ei hylle på venstre side. Jeg kjente hjertet begynte å dunke og pulsen blei høyere, jeg fikk nesten dotter i ørene. Jeg gikk fort bort til den og snappet den ned fra hylla, livredd for at noen andre skulle ta den, selv om det ikke var noen andre kunder i butikken akkurat da. Jeg kunne bare ikke tro den var til salgs, men det var en liten håndskrevet prislapp på den. Jeg husker ikke prisen, men den var latterlig lav. Verdens fineste veske i tre!

This is my best vintage treasure ever, found in a vintage clothing store in Richmond, VA. My heart started to beat faster when I saw the wooden bag, I could not believe it was going to be mine! My precccious!torsdag 11. mars 2010

Vakker typografi / Beautiful typography

Denne vakre gamle ovnen fra Drammens Jernstøberi viser at vi har noen gode typografiske arbeider i Norge også. Elegant, stilfull og leken typo fra ende til annen. Jeg veit ikke når ovnen er fra, men jeg tipper det er tidlig 1900-tall. Noen som vet? I og med at den står hos "svigers" kan jeg kanskje klare å finne det ut.

This beautiful old tall cast-iron oven shows an exellent typographic work from Norway. I don´t know exactly how old it is, I guess from the early 1900s?