tirsdag 23. februar 2010

Fin bok! / Nice book!

En av mine favorittformgivere er Stian Hole. Spesielt fine er barnebøkene hans Garmanns sommer og Garmanns gate. Jeg liker at alle delene av boka er tatt seriøst. Illustrasjonene er fantastiske, typografien er god, til og med kolofonen er et lite kunststykke! Man kan drømme seg helt vekk i Garmanns vakre, vridde visuelle verden.
Her er noen få detaljer fotografert fra boka Garmanns gate.

Some details from Stian Holes beautiful book Garmanns gate.


kolofonen


Dekorerte initialer starter hvert avsnitt

fredag 12. februar 2010

Hjemmelaga hylle / Home made shelf


Denne hylla fant jeg på Maritabutikken på Grünerløkka, et realt sløyd-prosjekt, garantert lagd med blod, svette og flis i finger´n. Jeg har malt den og bytta ut stygge kroker med lekre knotter, og resultatet ble praktfullt! Den er skrudd opp på rommet til verdens fineste baby, som allerede har vist stor interesse for det utsøkte håndverket.


Dette har en gang vært mine sko, og skal snart brukes igjen, 28 år senere.

I painted this home made shelf found at a second hand shop in Oslo, and replaced the hooks with dotted knobs. This pair of shoes was once mine, but will soon be used again, 28 years later.

søndag 7. februar 2010

Kong Harald V veske / King Harald V purseHer er den aller lekreste veska jeg har! Jeg har lagd den sjæl. Den er en blanding av alt det beste: broderi, gjenbruk og Kong Harald. Og så passer den fint til Hardangerbunaden min. Denne veska bruker jeg når jeg skal jåle meg skikkelig, for jeg kan da ikke gå rundt med et portrett av kongen vår når jeg har på klær som er bare sånn halvveis. Det må være helveis. Lenge leve kongen!

I love embrodery, I love recycling, I love to wear bunad (folk costume) and I love our king Harald! So I made a portrait of him and sewed it on a purse. I found both thread and the purse in my grandmothers closet. Long live the king!

torsdag 4. februar 2010

Nye bilder, gammel jobb / New photos, old job

Endelig har jeg og Max fått fotografert og photoshoppa deler av en jobb vi gjorde for snart et år siden! Det var sannelig på tide. Vi jobba så lenge og så mye med profilen for KHiO Designs avgangsutstilling ´09, at når det hele var over måtte vi ta en lang pause fra det hele. Men en så omfattende jobb må jo dokumenteres, og det er vi endelig ferdig med nå. Her er noen nye bilder!

Finally, Max and I have photographed and photoshopped parts of a job we did almost a year ago! We worked so much and so long with this profile for KHiOs "End of the Year Show ´09", so when the exhibition was off, we needed a long break from the project. Here are some new photos!


Katalog med oversikt over samtlige utstillere og prosjekter


Forsats


Oppslag Møbel & Interiør


Oppslag Visuell Kommunikasjon


Oppslag Klær & Kostyme


"Goodybags" til VIP-gjestene på motevisningen

tirsdag 2. februar 2010

Ny skatt i hus! / New treasure collected!


Denne lekre koppen fant jeg på ei bruktsjappe på Grünerløkka forleden! Det er en godt brukt Figgjo Flint, men jeg vet ikke årsmodell eller tittel. Jeg vet at det hører til en rektangulær tallerken med ovale hjørner som koppen skal stå på, så nå er det om å gjøre å finne den!

Jeg lurer på hvem som har eid denne koppen..

I found this beautiful Figgjo Flint cup at a second hand shop in Oslo. I don´t know which model this is, but I know it belongs to a rectangular plate with rounded corners, so now I have to treasure hunt for the plate as well.