onsdag 8. september 2010

Mitt nye hjem på «Nye Seilduken»


Etter en lang periode med venting, krangling, lengting og planlegging er KHiO (Kunsthøgskolen i Oslo) endelig samlokalisert på Grünerløkka! Tuuut tuuut! (fanfare)
Nå holder vi til under samme tak: opera, teater, ballett, moderne dans og samtidsdans, regi, jazzdans, møbel- og interiørdesign, kles- og kostymedesign, visuell kommunikasjon, keramikk, metall, tekstil, grafikk og Kunstakademiet. Ny fanfare!


Vi som er designstudenter er kanskje de som har krangla minst om denne overflyttinga, for vi designere er jo som kjent veldig gode på å samarbeide, mens kunstnerne har brukt mye energi på å gnelle og gnåle. Men nå er vi altså her, i vårt nye palass på Grünerløkka i Oslo, og det er helt fantastisk! Jeg håper og tror at de aller fleste er fornøyde nå, selv er jeg dritfornøyd!


Åpningsdagen forrige mandag. Mye kø for å få tak i et par gram med fingermat, og et sjampanjeglass med eplesaft, «gratis lønsj» het det visst. Men stemmer det, jeg skal ikke klage. Jeg er jo dritfornøyd!


«Akerselva, du gamle, du grååå»

En ting er sikkert, hvis jeg måtte ha gjort ferdig mastergraden min i et kott i Nordahl Bruns gate hadde jeg garantert råtna før jul. Master Design holdt nemlig til i en egen bygning i endetarmen til gamle SHKS (Kunst og Håndverk), og jeg kan avsløre at det var en bedriten bygning full av søppel og fett etter aggressiv vårrullsteiking på kjøkkenet der.

Jeg gikk fra dette:


til dette:

Foreløpig litt naken arbeidsplass etter kun 10 dager i bruk, men det blir sikkert litt hyggeligere etterhvert. Jeg er jo ikke akkurat frøken minimalisme, men jeg tror det kan være greit å ha litt dårlig plass, så tar det ikke helt overhånd med papirlapper på veggen og dinosaurfigurer rundt datamaskina.


Åpent kontorlandskap var alles skrekk. Men jeg har konvertert, jeg er frelst! Det er faktisk veldig hyggelig å kunne se hvem som er på skolen, og så slipper man å gå rundt og lete etter folk i et spøkelsesbygg (sånn som vi måtte før). Vi er ca 30 stykker som deler rom, 1. og 2. klasse Master Design.


Og kanskje det aller beste, vi har boktrykken i hjørnet! Ai ai ai! Det vil si, en del av blysatsen står hos grafikk, hvis ikke hadde det rast igjennom gulvet.


Dette er sjefen på boktrykken.


1. klasse MA Design som dyrene i hakkebakkeskogen. Skal alltid være så spesielle, de 1. klassingene.


Og nå er de på vei til studenthuset. Studenthus?


Vi har studenthus! Det sto i fare for å bli noe som blei kalt "prosjektrom" på Byggetrinn 2, jeg husker ikke hvem som fant på det, men heldigvis ble det nedstemt. Prosjektrom, liksom?
Studenthuset Akes Mek er åpent hver dag..


..eller hver kveld mellom 18-24 er mer riktig. På onsdager serverer Kunstfag (gamle Acantus) mat og øl, og på fredag har 2. klasse Visuell Kommunikasjon fredagsbar.


Det er 2. klasse viskom som har stått for innredninga, og de har gjort en kjempejobb! Master Design har allerede lånt huset og hatt en fest der, og jeg kan avsløre at frekkere interiør skal man lete lenge etter.
Spåkvinnen Ida spår deg i kort mens du sitter på gulvet med pose på hodet og venter. Eller nei, hun lager velkomstdrinker.


Til disse. Men hva gjør de, liksom?

Det var en liten tilstandsrapport fra MA Design på KHiO. Kort oppsumert: alt vel!

- - - - -

Oslo National Academy of the Arts has moved to a new and better place! We are happy!

5 kommentarer:

 1. Takk for omvisningen der :-) Jeg skal komme tilbake senere og kikke også, må si det så helt fantastisk ut. Skulle ønske de hadde flyttet litt tidligere så jeg også kunne vært med på det :-(

  SvarSlett
 2. Åh! Nå kjente jeg det svei litt i magen at jeg etter to opptaksrunder ikke kom inn på viskom på khio - jeg kjenner jo at jeg fortsatt synes det ser ganske kult ut! Meeeen, men... :-)
  Bloggen din fant jeg jo etter at jeg gikk igjennom noen eldgamle bokmerker jeg hadde i nettleseren min og fant studentsiden din med gnomer og glansbilder, hihi...Skjønner at det er et langt studie siden du faktisk fortsatt er student da! Lykke til med innspurten i nye lokaler!

  SvarSlett
 3. Morsomt at du fant meg via den gamle nettsiden, Frk. Fosli :-)

  Ja, dette er på en måte mitt 6. år på KHiO, siden jeg var i permisjon i et år, så jeg har vært her en stund. Litt vemodig å snart være ved veis ende, men deilig å snart skulle stå på egne ben også!

  SvarSlett
 4. Jeg er imponert! Både over sted og din smittende optimisme! Du har virkelig gjort meg en smule misunnelig, og det er bra!

  SvarSlett