mandag 31. mai 2010

This is it

Skolen min, Statens håndverks- og kunstindustriskole, ble en del av Kunsthøgskolen i Oslo i 1996, og da ble det besluttet at vi skulle flytte ut av den erverdige og majestetiske bygningen i nyrenessansestil som har tilhørt oss siden 1903. Samlokalisering kalte de det. Siden da har bygget forfalt, men vi som har hatt dette bygget i Ullevålsveien som vår arbeidsplass har elsket det. Bygingen lever, forfaller og har tjukt av historie i veggene, vi har hatt tilholdssted der i 106 år! Men nå er det over. Vi skal flytte. This is it.


I forrige uke var det gravøl. Den avdøde (bildet) fikk besøk av pårørende som var samlet en aller siste gang for å skåle i glassene og sørge. Flere fantastiske bilder fra vår aller siste offisielle dag i Ullevålsveien 5 kan du se om du trykker her.


Vi samles til fest en aller siste gang i skolens bakgård.


Fredagsbaren selger sin siste øl.


Max forlater festen for siste gang, men det ser ikke ut som om han sørger?


Dagen derpå, bygget er tomt og forlatt, baren er tom.


Minner som snart blir kastet henger igjen på veggene.


Er det noen der inne?


Byantikvaren har merka det som skal tas vare på.


Veien ut.


Aller siste gang ut døra i Ullevålsveien 5. En epoke er over.

Men, det kommer en ny! For vi skal gjenoppstå! Til høsten flytter vi inn i Nye Seilduken på Grünerløkka, og det skal bli så bra, så bra. Ny arbeidsplass og blanke ark. Jeg gleder meg!

My school is moving after 106 years in the same building. We are sad, but happy. A new start in a new building will be good!

1 kommentar:

  1. Hei, kom tilfeldig innom bloggen din med Figgjo som søkeord. Morsom blog. Jeg har også rotet rundt på loppis i Uniten. Florida var jeg i, og bruktmarkeder var det mest fornuftige jeg kunne bruke tiden på der jeg var.
    Ullevollsveien, var også mitt sted på tidlig 80-tall, institutt for klær og kostyme, det er rart at døren er lukket, det er noe med den bygningen. Kommer nok innom igjen, ha en god høst.

    SvarSlett